Mainos

Pyysikö Facebook sinuakin lähettämään selfien itsestäsi? Tästä on kyse

Facebook-käyttäjien näytölle ilmestyneessä viestissä pyydetään käyttäjää lataamaan kuva, jossa näkyy selkeästi tämän kasvot. Facebook myös ilmoittaa, että kuvan lataamisen jälkeen he poistavat sen pysyvästi palvelimiltaan.

Joitakin Facebook-käyttäjiä on pyydetty vahvistamaan henkilöllisyytensä lataamalla palveluun kuva itsestään. Pyyntö on esiintynyt ainakin sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Ominaisuus ei ole täysin uusi, sillä ensimmäisiä hämmentyneitä viestejä erikoisesta toiminnosta on lähetetty jo Facebookin ohjeyhteisössä ja suositussa Reddit-verkkopalvelussa seitsemän kuukautta sitten.

The Verge-sivuston mukaan maailmanlaajuisen ominaisuuden tarkoituksena on auttaa Facebookia tavoittamaan epäilyttävää toimintaa sivuston erilaisissa tapahtumissa, joissa käyttäjät vuorovaikuttavat. Tällaisia ovat esimerkiksi tilin luominen, kaveripyyntöjen lähettäminen sekä mainosten maksaminen, luominen ja muokkaaminen.

Kuvan pyytäminen on Facebookin automatisoitu toiminto, joka ilmenee käyttäjän yrittäessä tehdä joitakin edellä mainituista toiminnoista tai palvelulle selviää, että hänellä on käytössä monia Facebook-tilejä.

Henkilöllisyyden varmentaminen onnistuu vain, jos käyttäjä lataa palveluun itsestään kuvan, jota ei ole ladattu Facebookiin aiemmin. Kuva analysoidaan, eikä käyttäjä voi kirjautua sisään palveluun ennen kuin Facebook ottaa häneen yhteyttä seuraavan 72 tunnin aikana.

Lähde: The Verge

***

7:15

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.