Pyykkikoneeseen muutakin kuin vaatteita – muistithan pestä myös nämä?

Pyykkikone ei ole yksin vaatteiden iloksi. Saatat yllättyä, kun hoksaat, mitä muuta pesukoneessa voikaan puhdistaa.

Kaikki tietävät, että vaatteista saa pesukoneessa puhtaita ja raikkaita. Kodistasi löytyy kuitenkin paljon muutakin, mitä voi ja kannattaa heittää pyykkikoneeseen puhdistumaan.

Säästät aikaa ja rahaa ja hämmästyt siitä, kuinka raikkaina ja puhtaina nämä tavarat tulevatkaan pesukoneesta ulos.

Oletko jo kokeillut pestä näitä pyykkikoneessasi? Lue Popsugar-sivuston lista asioista, jotka voi yleensä huoletta heittää pyykkikoneeseen.

Pehmolelut: Jos sinulla on lapsia – tai koira tai kissa –, voit käyttää heidän rakkaat pehmolelunsa pesukoneessa aika ajoin syväpuhdistuksessa. Pehmoleluun kerääntyy nopeasti bakteereja, kun siihen kosketaan tahmaisilla käsillä tai laitetaan jopa suuhun. Erään tutkimuksen mukaan 40 asteen pesu ei välttämättä edes riitä poistamaan kaikkia näitä bakteereja pehmoleluista tai vaikkapa lastenvaatteista. LUE MYÖS:  Tee itse luonnollinen puhdistussuihke – sopii lapsiperheille!

Lenkkarit: Anna kuraisille lenkkareillesi uusi elämä ja heitä ne pesukoneeseen. Laita mukaan pari pyyhettä, jotta kengät eivät aiheuta hirveää melua koneessa pomppiessaan.

Tyynyt: Tyynytkin voi – ja pitää! – käyttää pesukoneessa aika ajoin. LUE MYÖS:  Kilon verran rasvaa, likaa ja hikeä – tämä homepesä voi aiheuttaa terveysongelmia

Verhot: Muutaman kerran vuodessa olisi hyvä pestä myös verhot. Tarkista kuitenkin pesuohjeet, jotkut verhot kannattaa nimittäin viedä suosiolla pesulaan.

Istuintyynyt: Jos keittiön tuolien päällä on istuintyynyt ja ne saa irti, voit yleensä turvallisin mielin laittaa ne pesukoneeseen, kun läikytät niille jotain.

Autonmatot: Raikasta mutaa ja likaa nähneet autonmattosi pesukoneessa.

Joogamatto: Pidä hajut, hiki ja bakteerit poissa pesemällä joogamattosi säännöllisesti. 

Kangaskassit: Kangaskassit kannattaa myös käyttää toisinaan pesukoneessa. Ilmakuivaa kassi välttääksesi kutistumista, erityisesti jos siinä on vetoketju.

Muovinen suihkuverho: Myös muoviset suihkuverhot voi puhdistaa saippuajäämistä pesukoneessa. LUE MYÖS:  Vauvaöljyä suihkuverhoon – pidä koti siistinä yllättävin keinoin

Lähde: Popsugar

Mitä muuta peset pyykkikoneessa? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat