Pysy hoikkana ikuisesti: Laihduta vain yksi päivä viikossa

Kun olet saavuttanut ihannepainosi, seuraava haaste on estää kilojen hiipiminen takaisin vyötärölle.

Kun englantilainen markkinointiyrittäjä Michelle Cohen otti joululoman jälkeen epävarman askeleen kylpyhuoneensa vaa’alle, hän järkyttyi suuresti. Hän tiesi syöneensä ja juoneensa hieman liikaa ystävien ja perheen kanssa, joten hän oli odottanut keräävänsä pari lisäkiloa loman aikana.

Ilokseen Michelle totesi, että hänen painonsa – 64 kiloa – oli täsmälleen sama, kuin ennen joulua. Jos ollaan tarkkoja, niin se ei ollut muuttunut kiloakaan koko vuoden aikana.

Mikä on hänen hyvän muotonsa salaisuus?

Puolessa vuodessa tavoitepainoon

Se on yksinkertaisesti kahden päivän dieetti. Dieetissä laihdutetaan kaksi päivää viikossa, ja loput viisi päivää syödään vapaammin. On tieteellisesti todistettu, että tämä dieetti laskee painoa ja vähentää erilaisten sairauksien riskiä.

Michelle ei ole yksin havaitessaan, että tämä dieetti voi olla avain ikuisesti hoikkana pysymiseen. Tuhannet naiset ovat huomanneet, että ovat päässeet ikävistä kiloistaan eroon pysyvästi. Michelle, 61, aloitti kahden päivän dieetin luettuaan siitä lehdestä viime helmikuussa.

– Olin klassinen jojo-laihduttaja. Taistelin jatkuvasti ylimääräisiä kiloja vastaan, hän sanoo.

– Jos nälkiinnytin itseäni, tai kävin jatkuvasti kuntosalilla, sain itseni laihtumaan, mutta painon pitäminen matalana kävi vaikeammaksi vuosi vuodelta. Kun täytin 50, tuntui masentavasti siltä, että mikään ei enää auttanut pudottamaan ylimääräisiä kilojani.

Dieettiä aloittaessaan Michelle painoi 74 kiloa, joka oli aivan liian paljon hänen 165 senttimetrin pituuteensa nähden. Hän pudotti kaksi ja puoli kiloa kahden ensimmäisen dieettiviikon aikana. Sen jälkeen hän pudotti kilon tai kaksi joka viikko seuraavan kahden kuukauden ajan. Nainen saavutti 64 kilon tavoitepainonsa alkukesään mennessä.

Miten dieetti toimii pitkäkestoisesti?

Dieetin luojat lääkäri Michelle Harvie ja professori Tony Howell suunnittelivat sen yksinkertaiseksi ja terveelliseksi. He tiedostivat myös, että dieetin tulee toimia pitkäkestoisesti, jotta se voisi olla oikeasti tehokas.

Siksi he kehittivät fiksun ylläpitosuunnitelman: Sitten, kun olet saavuttanut tavoitepainosi, vähennät yksinkertaisesti kahden päivän dieetistä yhden päivän pois. Silloin olet dieetillä yhden päivän viikossa ja viikon loput päivät voit syödä normaalisti.

– Tutkimuksemme osoittaa, että kahden päivän dieetin käyttäjät, jotka siirtyvät ylläpitodieettiin, eivät vain onnistuneet pitämään painoansa kurissa, vaan myös heidän verenpaineensa ja kolesteroliarvonsa pysyivät matalina. Tätä ei aina tapahdu, kun laihduttajat saapuvat dieettinsä päätöspisteeseen, sanoo Harvie.

Hän kuitenkin varoittaa, että on tärkeää välttää omahyväisyyttä painonpudotuksen jälkeen, ja pitää edelleen vaa’an lukemia tarkasti silmällä.

– On hyvä punnita itsensä viikoittain, hän sanoo.

– Jos painosi alkaa hivuta ylöspäin, voit palata muutamaksi viikoksi kahden päivän dieettiin.

Michelle Cohen sanoo vaihtelevansa kahden ja yhden päivän dieetin välillä sen mukaan, kuinka paljon hänellä on töitä ja muita puuhia. – Tiistai tai keskiviikko tai molemmat ovat aina dieettipäiviäni, koska silloin voin pitää viikonloppuisin hauskaa, ja maanantaisin voin aloittaa viikkoni mukavasti.

– En kuitenkaan syö loputtomasti ruokaa muina viikonpäivinä. Olen huomannut, etten enää himoitse esimerkiksi leipää tai pastaa samalla tavalla kuin ennen.

Liikunta on tärkeä osa dieettiä

Yksi tapa varmistaa, että kahden päivän dieetti toimii nopeasti, ja että menetetyt kilosi pysyvät poissa, on sisällyttää liikuntaa uuteen elämääsi.

– On todella tärkeää olla aktiivinen dieetin aikana, sanoo Harvie.

– Ongelma on, että tapaamme liikkua vähemmän dieetin aikana. Tutkimukset osoittavat, että laihduttajien aktiivisuus voi vähetä jopa 40 prosenttia. Kun liikut vähemmän, kulutat vähemmän kaloreita, ja painon putoaminen on hankalampaa.

Heille, jotka eivät ole tottuneita liikuntaan, hän suosittelee pyrkimään 150 minuutin liikuntaan per viikko. Vaikka puolen tunnin kevyt kävely joka arkipäivä on jo riittävästi liikuntaa.

Jos et ole ollenkaan tottunut liikuntaan, tai terveydentilasi vaikuttaa sydämeesi, keuhkoihisi, niveliisi tai tasapainoosi, tarkasta lääkäriltäsi ensin, miten voit toteuttaa dieettiä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat