Mainos

Pystyykö Real Madrid selättämään kriisinsä ja voittamaan Mestarien liigan jälleen kerran? "Muutoksia täytyy tehdä"

7:21

Jalkapallon Mestarien liigassa ja La Ligassa vaikeuksissa ollut Real Madrid on muutoksen kourissa. Valmentaja Julen Lopetegui sai lähteä, ja nyt seura on uuden alun edessä. C Moren Mestarien pöydässä Petri Pasanen ja Mika Väyrynen analysoivat suurseuran tilannetta, Ile Uusivuori johtaa keskustelua.

Kuvan videolla Mestarien pöydän jakso, jossa C Moren asiantuntijat arvioivat Real Madridin tilannetta.

Uusivuori avaa keskustelun kysymällä suoraan, onko Real Madridilla mahdollisuuksia voittaa Mestarien liiga neljännen kerran peräkkäin.

– Voi voittaa, mutta en usko siihen. Ajatellaan sitä, millainen resepti oli Zidanen aikakaudella. Annetaan vastustajalle pallo ja Ronaldo tekee lopulta maalin. Sen jälkeen puolustellaan, pyöritellään ja siihen toinen, kolmas maali. Tämä tuotti aika karkeasti mestaruuden kolmena vuotena peräkkäin, Pasanen sanoo.

– Se tiedettiin, millaista jalkapalloa Lopetegui haluaa joukkueen pelaavan, se ei tule kenellekään yllätyksenä. Se taas, että projekti päättyi näin nopeasti, on yllätys, Pasanen jatkaa.

Väyrynen peesaa Pasasta toteamalla, että Lopeteguin pelitavalla ja noilla pelaajilla ei voiteta.

– Nyt joudutaan taas odottamaan tammikuun siirtoikkunaa. Sieltä voi tulla hankintoja, monellekin eri pelipaikalle. Mutta, jos Real lähtee jatkamaan samalla tyylillä, niin vaikeaa tulee olemaan. En pidä kuitenkaan mahdottomana, että Real ei voisi voittaa. Nimilista on sen verran kova, joukkue tulee menemään pitkälle, mutta muutoksia täytyy kuitenkin tehdä, Väyrynen toteaa.

Pasasen mielestä Realin ei kannata keskittyä ainoastaan tammikuun siirtoikkunaan, sillä joukkueessa on useita yli 30-vuotiaita pelaajia, ja joukkuetta tulee uudistaa. 

– Tammikuussa varmasti hankitaan pelimiehiä, joilla on hintalappu kohdillaan. He eivät tule halvalla. Real Madridin strategian pitää kuitenkin ulottua seuraavaan 2-3 siirtoikkunaan, Pasanen sanoo.

Väyrynen muistuttaa, että Realin puheenjohtaja Florentino Perez ei ole tunnettu siitä, että hän ajattelisi kovinkaan pitkäjänteisesti. 

– Menestyksen pitää tulla nyt ja heti. Totta kai joukkuetta pitää nuorentaa jossain vaiheessa, mutta onko Perezillä tarpeeksi kärsivällisyyttä siihen, että tämä olisi vain välivuosi. Realin alkukausi oli myös viimeksi tahmea ja he voittivat kuitenkin lopulta. Mitä pidemmälle mennään, niin sieltä tulee se voittamisen kulttuuri paremmin esiin, Väyrynen sanoo.

– Uskon, että Real tekee hankinnan jokaiseen linjaan ensi tammikuussa, Väyrynen päättää.

Mestarien pöydässä analysoitiin myös, mille osastolle Real tarvitsee erityisesti vahvistuksia, ja onko Santiago Solari kyvykäs johdattamaan joukkuetta. Katso kuvan videolta tarkemmat analyysit Realin tilanteesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja