Mainos

Pyörtynyt kadetti kirvoitti Linnan vierailta neuvoja ja ohjeita

Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on suomalaisen julkisuuden jokavuotinen jättiläinen, hämmästyttävän suosittu tv-formaatti ja kättelyrituaali, jonka ääressä suomalaiset vuodesta toiseen viettävät itsenäisyyspäivän iltaa.

Tänäkään vuonna Linnan juhlat eivät jääneet järjestämättä, vaikka sikainfluenssan takia silläkin mahdollisuudella ehdittiin spekuloida.

Myrskyisä uutisvuosi on näkynyt silti juhlissa. Käsien desinfiontipisteet muistuttivat sikainfluenssasta ja ruokavalinnat kestävän kehityksen teemasta.

Tunnetut poissaolijat ovat muistuttaneet myös kuluneen vuoden uutisista. Poissa oli aivokasvaimeen sairastunut kansanedustaja Tommy Tabermann. Poissa oli myös Espoon lenkkipolkujen ledvalovoimaisin pariskunta - hiihtäjä Virpi Kuitunen ja toimitusjohtaja Jari Sarasvuo. Pariskunta tähtää Vancouverin talviolympialaisiin eikä Kuitusen hiihtokiireiden takia ehtinyt Linnan kristallikruunujen valoon.

Vaikka puolustusministeri Jyri Häkämies oli lentänyt Afganistaniin, ei tasavallan presidentti Tarja Halosen ja hallituksen välillä tällä kertaa ollut tietokatkosta.

Tarja Halonen kertoi lähettäneensä Häkämiehen mukana terveisiä Afganistaniin ja antaneensa myös ohjeen Häkämiehelle.

-Pidä pää matalalla ja ole varovainen, Halonen sanoi.

Lämmin tunnelma

Paikalla olleiden tunnelma oli tavalliseen tapaan lämmin. Jopa niin, että kättelyn aikana yksi kadeteista pyörtyi. Valkoiseksi valahtanut mies kannettiin sivuun, vain miekka jäi lattialle.

Onneksi juhlissa oli myös nestehukan kestämisen asiantuntemusta. Ex-hiihtäjä, kansanedustaja Juha Mieto osasi heti kertoa, miten kadetin olisi pitänyt toimia.

-Täytyy sanoa jotta minäkin olen herkkä pyörtymään. Lääkäri on neuvonut, että pitää siirrellä painoa. Se saa veren kiertämään ja siirtää ajatuksen pois siitä pahasta, mikä on tapahtumassa.

Kansanedustaja Marko Asell joutui painija-aikoinaan kestämään hirvittävää janoa aina laihduttaessaan punnitukseen.

-En mä osaa muuta sanoa kuin että pitäisi juoda. Mutta ei boolia, Asell neuvoi.

Lauri Ylönen etsi Mikko Alatalon nimmaria

The Rasmus -yhtyeen solisti Lauri Ylönen joutui Linnassa raapustamaan nimikirjoituksensa ainakin kertaalleen, sillä Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin puoliso Maria Jungner halusi Ylösen nimmarin siskonsa jälkikasvulle.

Ylönen itse kertoi metsästävänsä Linnasta kansanedustaja Mikko Alatalon nimmaria.

-Maalaispoika oli kova hitti aikoinaan, Ylönen perusteli.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.