Pyöreä sieni-fetapiirakka

Leivo tämä piirakka kätevästi Pyöreä Piirakkataikinaan, joka on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.

Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Piirakka onnistuu myös Ruistaikinaan!

26-30 cm:n piirakkavuoka

Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Sienitäyte:
1 rkl margariinia tai öljyä
½ l suppilovahveroita, torvisieniä, kantarelleja tai muita sieniä (tai 1 dl kuivattua rouhetta
1 punasipuli
1 tl roseepippuria tai rosmariinia
1 tlk fetajuustokuutioita (200 g)
1 tlk ranskankermaa (200 g)
2 munaa

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Valitse mausteeksi pippuri tai rosmariini. Sekoita juusto, kerma ja munat. Levitä vuoan pohjalle sieni-sipuliseos ja kaada päälle juusto-kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä piirakan myös pakaste-Ruistaikinaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat