Pyöräteillä ei ole ruuhkaa: Näin poljet töihin yli 40:n tuntivauhtia?

Kevät kannustaa kaivamaan polkupyörät esiin varastoista ja kulkemaan niillä myös työmatkoja. Alkuinnostus kuitenkin lopahtaa usein liian työlääseen matkaan ylämäkineen sekä siihen, että matkalla pintaan noussut hiki pakottaa käymään suihkussa toimistolla. Sähköpolkupyörä tekee työmatkapyöräilystä helpompaa.

Pyöräilyn luvatussa maassa Hollannissa sähköpolkupyörät ovat jo tuttu näky, ja nyt niiden suosio kasvaa myös Suomessa. Bilteman laajassa polkupyörävalikoimassa sähköpolkupyörät ovat tämän kevään uutuuksia.

– Sähköpolkupyörä tekee työmatkapyöräilystä vaivattomampaa ja nopeampaa, ja töihin päästyä olo on freesimpi. Toivottavasti sähköpolkupyörät kiinnostavat myös työmatkansa autoilevia jättämään auton kotiin, toteaa tavaratalopäällikkö Jarkko Salmi Kuopion Biltemasta.

Sähköpolkupyörän idea on yksinkertainen. Pyörän moottori auttaa lisäämään nopeutta poljettaessa ja se voidaan säätää kolmeen eri nopeuteen sen mukaan, kuinka paljon moottorin halutaan auttavan. Ylämäessä tai kovassa vastatuulessa pyöräileminen kevenee huomattavasti, kun eteenpäin ei tarvitse pusertaa kokonaan omin voimin.

– Pyörän akku on tarakan alla ja sen voi ladata joko paikoillaan tai irrotettuna. Yhdellä latauksella ajaa jopa 50 kilometriä riippuen esimerkiksi siitä, millä vaihteella ja millaisissa olosuhteissa ajetaan.

Sähköpyörä kulkee jopa 45 kilometria tunnissa

  • Sähköavusteisessa pyörässä, pedelecissä, ajajan polkemaa vauhtia tehostetaan sähkömoottorilla. Kun poljet, sähkömoottori käynnistyy ja kun lopetat polkeimisen tai pyörä saavuttaa tietyn nopeuden, moottori sammuu.
  • Sähkökäyttöinen pyörä, E-Bike, mahdollistaa pyöräilyn ilman polkemista. Moottori käynnistetään ennen ajelulle lähtöä ja sen tehoa säädetään ohjaimia käyttämällä.
  • Tällä hetkellä markkinoilta löytyy pyöriä, joilla pääsee jopa 45 kilometria tunnissa.Pyörä kuitenkin luokitellaan mopoksi siinä vaiheessa, kun se kulkee yli 25 km/ h.
  • Hinnat ovat reippaasti tavallisia polkupyöriä korkeampia, hintahaarukka pyörii hieman yli 1 000 eurosta noin 3 000 euroon.

Juttua muokattu ma 15.4. kello 15:44 – tarkennettu sähköpyörän nopeuteen liittyvää lainsäädäntöä.

Lue myös:

Deski/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja