Puutarhurin makaronipaistos 3.9.2001

Toim. Kati Nappa

250-300 g kalkkuna-, broileri- tai vähärasvaista nauta-sikajauhelihaa
1-2 sipulia 1 rkl rypsiöljyä
1-1/2 tl yrttisekoitusta tai 2 rkl tuoreita yrttejä
1 tl suolaa mustapippuria myllystä
1 (n.200 g) kesäkurpitsa
3-4 tomaattia
4 dl ruis-, kaura- , monivilja- tms makaronia
200 g kevytyrttisulatejuustoa (esim. 9 % Yrtti Olympia) tai kevyttuorejuustoa
5 dl vettä
1/2-1 dl juustoraastetta

1. Paisa jauheliha öljyssä hienonnetun sipulin kanssa. Mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
2. Kaada vesi pinnoitettuun kasariin ja lisää joukkoon juusto nokareina. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Raasta karkeaksi tai suikaloi kesäkurpitsa. Kuutioi tomaatit.
4. Sipaise uunivuoka öljyllä ja kaada pohjalle makaronit. Lisää joukkkoon juustokastike ja jauhelihaseos pannukuumina. Sekoita.
5. Levitä päälle kesäkurpitsasuikaleet ja tomaattilohkot. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
6. Vedä laatikko uunista, sekoita lusikalla ja ripottelepinnalle juustoraaste ja paista vielä 10-15min. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua. Tarjoa kotimaisia omenoita rouskuteltaviksi ateriaa odotellessa.

Lue myös:

    Uusimmat