Puukotus keskellä koulupäivää: Vasta 13-vuotiasta poikaa epäillään 12-vuotiaan murhasta Ruotsissa – "Tällaista ei saa tapahtua"

Ruotsin Göteborgissa tapahtui maanantaina puukotus peruskoulun pihalla Kortedalan lähiössä keskellä päivää. Järkyttävästä teosta epäillään vasta 13-vuotiasta poikaa, kertoo Aftonbladet.

Maanantai-iltapäivällä puoli kahdelta koulun pihalta kuului kovaa huutoa. Koulun vieressä olevalla parkkipaikalla puukotettiin 12-vuotiasta poikaa useita kertoja. Useat sivulliset näkivät teon.

Poliisi sai heti ilmoituksen tapahtuneesta. Perillä selvisi, että kuudetta luokkaa käyvää 12-vuotiasta poikaa oli puukotettu kurkkuun.

Lapsi kiidätettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Hän kuoli Aftonbladetin mukaan vammoihinsa keskiviikkona.

Ei etene oikeuteen

Poliisilla ei heti ollut tietoa tekijästä, mutta hyvin pian selvisi, että puukottaja on lapsi itsekin. Myöhemmin maanantaina poliisi haki 13-vuotiaan pojan tämän omasta kodista.

13-vuotiasta poikaa epäillään nyt murhasta. Syyttäjän mukaan murhatutkimus tehdään kuten normaalistikin, jos epäiltynä olisi aikuinen. Tämä rikosjuttu ei vain koskaan etene oikeuteen, sillä 13-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

– Tällaista ei saa tapahtua, että lapset tappavat lapsia, koulun rehtori Torbjörn Bengtsson sanoo Aftonbladetissa.

Motiivi selvillä

Poliisitutkinta on edennyt nopeasti.

– Meillä on selkeä kuva tapahtumien kulusta. Meillä on myös käsitys teon motiivista, syyttäjä Mats Ihlbom kertoo Aftonbladetille.

13-vuotiasta ei ole pidätetty, vaan sosiaalitoimi huolehtii nyt hänestä. Sosiaalitoimen vastuulla on päättää, millaista tukea ja hoitoa poika tarvitsee.

Koulun rehtorin mukaan aikuisia oli koulun pihalla tapahtuma-aikaan.

– Olimme paikalla 10 sekuntia sen jälkeen, kun puukotus tapahtui. Henkilöstömme teki parhaansa tilanteessa, rehtori sanoo lehdessä.

Koulussa on 350 oppilasta ja rehtorin mukaan tapahtunut on järkyttänyt syvästi koulun oppilaita ja henkilökuntaa sekä kaikkia Kortedalan alueen asukkaita.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja