Putkiremontti tulossa? Nämä remontit kannattaa tehdä samalla!

Taloyhtiön putkiremontti voi olla erinomainen tilaisuus kohentaa omaa asuntoa ja nostaa sen arvoa.

Kasvojenkohotuksen ja käytännön parannusten ei tarvitse rajoittua vain kylpyhuoneeseen – linjasaneerauksen yhteydessä kotiin voi saada jopa yhden makuuhuoneen lisää.

Lähitulevaisuudessa häämöttävä putkiremontti on harvalle varsinainen riemun aihe. Tilapäisasumisen järjestäminen, remonttisotkulta suojautuminen ja kustannuksiin varautuminen aiheuttavat väkisinkin pientä päänvaivaa.

Linjasaneerauksen aikaansaamasta myllerryksestä kannattaa ottaa kaikki irti. Samalla vaivalla omaan kotiin voi saada paljon muutakin kuin paremmin toimivan vesi- ja viemärijärjestelmän. Vaivan lisäksi aikaa ja rahaakin saattaa säästyä.

– Putkiremonttiin yhdistettävistä muutostöistä kannattaa pyytää tarjous putkiremontin pääurakoitsijalta. Tällöin remontin eri osien yhteensovittaminen ja aikataulutus sujuu kaikkein jouhevimmin. Jos omia muutostöitä tehdään useammassa asunnossa, niiden hintaakin saatetaan saada alemmas, korjausrakennusyhtiö Fira Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Kokkonen neuvoo. 

– Pääurakoitsijan hyödyntäminen kannattaa myös aikataulumielessä, sillä ulkopuolisilla remontoijilla ei yleensä ole putkiremonttityömaalle asiaa työturvallisuussyistä ennen varsinaisen saneerauksen päättymistä.

Toisin kuin taloyhtiön tilaamassa putkiremontissa, omaan asuntoon kohdistuvissa muutostöissä voi hyödyntää myös kotitalousvähennystä.

5 kodin remonttia, joita kannattaa harkita putkiremontin yhteyteen:

1) Omia tarpeita vastaava kylppäri

Kylpyhuone kalusteineen ja pintoineen menee putkiremontin yhteydessä uusiksi lähes aina. Jos taloyhtiön valitsemat sisustusvaihtoehdot eivät vastaa omia toiveita ja tarpeita, kannattaa harkita yksilöllisiä ratkaisuja esimerkiksi kalusteiden ja laattojen suhteen.

Esteettisten seikkojen lisäksi on hyvä miettiä myös kylppärin käytännöllisyyttä: kylpyhuonekalusteiden paikkojen vaihtaminen on tyypillisesti hankalaa, mutta putkiremontin yhteydessä sekin voi onnistua.

2) Kätevämpi keittiöremontti

Jokainen keittiöremontti alkaa purkutöillä. Myös linjasaneerauksen yhteydessä keittiötä joudutaan usein jonkin verran purkamaan – putkiremontissa on siis jo otettu ensimmäinen askel kohti kokonaan uutta keittiötä!

Kevyimmillään keittiön ilmettä voi piristää uudella välitilan materiaalilla, mutta monesti on fiksua harkita myös muiden pintojen, kaapistojen ja koneiden uusimista. Tyyliseikkojen lisäksi keittiöremontin etuja ovat esimerkiksi parantunut ergonomia, lisääntynyt säilytystila ja energiatehokkaammat kodinkoneet.

3) Vaatehuoneesta saunaksi, saunasta kodinhoitonurkaksi

Aina kodin neliöt eivät ole siellä, missä niitä eniten kaivataan. Yksi haaveilee saunasta, toinen käyttää omaansa lähinnä varastona.

Putkiremontin yhteydessä kylpyhuoneeseen voidaan yhdistää tai siitä voidaan erottaa aiemmin muussa käytössä olleita tiloja. Pintojen laitto ja mahdolliset uudet sähkö- ja LVI-vedot onnistuvat yhdellä kertaa.

4) Lisämakuuhuone keittiötä siirtämällä

Esimerkiksi yksiö keittiöllä ja alkovilla muuttuu avokeittiölliseksi kaksioksi, kun keittiö siirretään makuualkoviin. Keittiön rakentaminen uuteen paikkaan on iso remontti, joka osoittautuu yksinään usein liian työlääksi ja tyyriiksi. Putkiremontissa vesi- ja viemärivedot uusitaan joka tapauksessa, jolloin keittiön siirtokin voi muuttua mahdolliseksi.

5) Seinät sileäksi

Vanhemman asunnon seinäpinnat saattavat olla aika lailla elämää nähneitä: koloja, kupruja, ruuvinreikiä, vanhoja tasoitelänttejä, tapetinpoiston jälkiä ja vinouksia.

Taitava tekijä silottaa ja jopa suoristaakin seinän ylitasoittamalla sen, mutta tasoitteen hiominen on pölyistä puuhaa. Se kannattaa hoitaa samoilla sotkuilla ja suojauksilla putkiremontin kanssa. Myös sitkeästi kiinni jämähtäneen lasikuitutapetin saa piiloon ylitasoituksella.

Lähde: Fira Palvelut Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja