Putin: Jos jokin maa puuttuu Ukrainan tilanteeseen, Moskova vastaa salamannopeasti – "Meillä on työkaluja, joilla muut eivät voi rehvastella"

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää kiinni syistään hyökätä Ukrainaan – kehuu venäläisjoukkojen toimintaa 1:51
Venäjän presidentti Vladimir Putin piti 12. huhtikuuta kiinni syistään hyökätä Ukrainaan – kehuu venäläisjoukkojen toimintaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on toistanut uhkauksensa, että Venäjä vastaa kaikille maille, jotka yrittävät puuttua Ukrainan tilanteeseen.

– Jos joku puuttuu käynnissä oleviin tapahtumiin ulkopuolelta ja luo Venäjälle taktisia uhkatilanteita, joita ei voi hyväksyä, heidän olisi syytä tietää, että vastaamme salamannopeasti, Putin kertoi Pietarissa paikallisille lainsäätäjille järjestetyssä tilaisuudessa, jodta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja uutiskanava CNN.

Putinin mukaan Venäjällä on tähän kaikki työkalut, joilla muut eivät voi rehvastella.

– Emmekä mekään rehvastele – käytämme niitä, jos tarvitsemme. Haluan kaikkien tietävän tämän, Putin sanoi, mutta ei täsmentänyt, millaisista työkaluista on kyse.

Putinin mukaan länsimaat haluavat pilkkoa Venäjän pieniksi palasiksi. Putin syytti myös länttä Ukrainan työntämisestä konfliktiin Venäjää vastaan. Putin vannoo, että Venäjä saavuttaa kaikki tavoitteensa "erikoisoperaatiossaan" Ukrainassa.

Kenraalimajuri Evp. Pekka Toveri tyrmäsi suoralta kädeltä Putinin uhittelut.

– Jos Venäjällä olisi aidosti jotain ihmekykyjä, niitä olisi käytetty aikoja sitten, Toveri kommentoi Twitterissä.

Päivitetty juttua Toverin kommentilla kello 21.27.

Lue myös:

    Uusimmat