Mainos

Putin: Itä-Ukrainassa taistelee Nato-legioona, joka yrittää motittaa Venäjän

Itä-Ukrainassa taistelee Ukrainan armeijan rinnalla ulkomaalaisista vapaaehtoisista koostuva Nato-legioona, sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putin.  

Putinin mukaan Nato-legioonan toiminta ei palvele Ukrainan kansallisia intressejä, vaan sen tarkoituksena osallistua Venäjän geopoliittiseen motittamiseen.  

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiisti Putinin syytökset Nato-legioonasta ja piti puheita hölynpölynä. Hänen mukaansa ainoat ulkomaalaiset sotavoimat Ukrainassa ovat venäläisiä.  

Länsimaat ovat toistuvasti syyttäneet Venäjää joukkojen lähettämisestä Itä-Ukrainaan, mutta Venäjän johto on kiistänyt syytteet.  
Putin pahoitteli Pietarin-vierailullaan, että Ukrainan hallitus on kieltäytynyt valitsemasta rauhanomaista tietä Itä-Ukrainan kriisin ratkaisuun.  

Putinin mukaan monet kutsuntaikäiset ukrainalaismiehet suunnittelevat parhaillaan muuttoa Venäjälle, koska eivät halua joutua taisteluihin.  

-He tekevät oikean ratkaisun, sillä heitä käytettäisiin siellä vain tykinruokana, Putin sanoi Pietarissa.  

Aiemmin tänään Putinin tiedottaja Dmitri Peskov syytti länsimaita Venäjän taloudellisesta kiristämisestä talouspakotteita asettamalla. Peskovin mukaan länsimaiden politiikka on tuhoisaa, perusteetonta ja lyhytnäköistä.  


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja