Putin haluaa lisätä Venäjän ja Kiinan sotilaallista yhteistyötä – Xi sivalsi länsimaiden pakotteita presidenttien videopuhelussa: "Tuomittu epäonnistumaan"

Putin valvoi Venäjän laivaston uusien alusten lipunnostoa 1:26
Katso video! Putin seurasi, kun Venäjä esitteli mahtipontisesti uusia aluksiaan

Vladimir Putin haluaa lisätä sotilaallista yhteistyötä Kiinan kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo haluavansa lisätä Venäjän ja Kiinan välistä sotilaallista yhteistyötä. Putin kertoi asiasta Kiinan presidentille Xi Jinpingille perjantaina presidenttien videopuhelussa.

Kiinan presidentti Xi Jinpingin mukaan Kiinan ja Venäjän tulisi koordinoida ja tehdä tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä asioissa. Maiden tulisi myös säilyttää strateginen päättäväisyys, Kiinan valtiollinen media kertoo.

Puhelussa Putin ylisti Venäjän ja Kiinan pyrkimyksiä torjua lännen vaikutusvaltaa.

– On todistettu kerta toisensa jälkeen, että kaikenlaiset pakotteet on tuomittu epäonnistumaan, Xi anoi venäläiskollegalleen.

Putin sanoi odottavansa Xitä valtiovierailulle Moskovaan ensi keväänä.

Xi otti hyvin neutraalisti kantaa myös Ukrainan sotaan. Kiinan presidentin mukaan tie rauhanneuvotteluihin Ukrainassa ei tule olemaan helppo. Xi korosti, ettei Venäjä ole koskaan kieltäytynyt neuvottelemasta konfliktin päättämisestä diplomaattisin keinoin.

Kiina on helmikuussa alkaneen sodan aikana korostanut, ettei se ole millään lailla sodan osapuoli. Xi esitti kuitenkin huolensa ja kysymyksensä sodan kulusta syyskuussa, kun Venäjä oli kärsinyt Ukrainalle mittavia tappioita.


Lue myös:

    Uusimmat