Pustan ohukainen ja Kanapörkölt-täyte 14.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Ohukaiset


8 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä

1. Sekoita aineet keskenään kierrevatkaimella.
2. Anna taikinan turvota hetki.
3. Paista suuria ohukaisia suhteellisen miedolla lämmöllä.

Kanapörkölt-täyte


2 rkl rypsiöljyä
2 vahvaa sipulia
2 vihreää paprikaa
1 tl mietoa paprikajauhetta (makea)
1/0,5 l liha- tai kanalientä suolaa valkopippuria
0,5 tl kuminaa
5 kpl luutonta broileririntaa
2 dl smetanaa

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa.
2. Suikaloi paprikat ja sipulit ja käristä ne öljyssä.
3. Lisää broilerinrintafileet ja ruskista ne.
4. Ota broilerifileet hetkeksi pois pannulta ja pannu pois levyltä.
5. Ripottele paprikajauhetta pannulle ja sekoita hyvin.
6. Kaada liha- tai kanaliemi päälle ja lisää loput mausteet ja broileri.
7. Keitä broilerit kypsiksi, nosta ne kastikkeesta ja jauha ne. Säilytä kastike.
8. Sekoita broilerinliha ja muutama ruokalusikallinen smetanaa keskenään.
9. Lämmitä kastike ja sekoita muutama ruokalusikka smetanaa siihen.
10. Aseta 2 rkl täytettä keskelle ohukaista ja sido se "vanhan ajan tupakkapussiksi" ryöpätyllä purjosuikaleella.
11. Lämmitä uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia.
12. Kaada kastike lautasen keskelle, aseta "ohukaispussi" päälle ja koristele punasipulilla sekä yrteillä.

Lue myös:

    Uusimmat