Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Puolukkakukko

Julkaistu 13.09.2012 13:11(Päivitetty 13.09.2012 13:17)

Puolukkakukkoa voi valmistaa myös pieniin annoskulhoihin. Tee taikina itse tai kokeile taikinaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Tarjoa puolukkakukot haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

1 iso tai 6 annoskukkoa

200 g voita

1 dl fariinisokeria

1 iso (100 g) peruna keitettynä

1½ dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)

1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

6-8 dl puolukoita

3-4 rkl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

4-5 rkl fariinisokeria

Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.

oitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti: Kirsti Eskelinen, Suonenjoki

Kokeile myös näitä reseptejä:

Muista Arjan Leivontanurkan reseptihaku, sieltä löydät paljon hyviä ja suussasulavia reseptejä.

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi