Puolukkakukkoa voi valmistaa myös pieniin annoskulhoihin. Tee taikina itse tai kokeile taikinaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Tarjoa puolukkakukot haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
1 iso tai 6 annoskukkoa
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso (100 g) peruna keitettynä
1½ dl Myllyn Paras Täysjyvävehnäjauhoja (graham)
1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6-8 dl puolukoita
3-4 rkl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
4-5 rkl fariinisokeria
Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi.
oitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti: Kirsti Eskelinen, Suonenjoki
Kokeile myös näitä reseptejä:
Muista Arjan Leivontanurkan reseptihaku, sieltä löydät paljon hyviä ja suussasulavia reseptejä.