Puoluejohtajat kohtaavat MTV:n sähäkässä tv-tentissä – kiistakapuloina koronatoimet, kansantalous ja kuntavaalit: "Lupaan, ettei tämän parissa pääse tylsistymään"

Neljän suurimman puolueen puheenjohtajat kohtaavat tv-tentissä – juontaja Jaakko Loikkanen lupaa kiivasrytmistä ajankohtaiskeskustelua 0:46
Neljän suurimman puolueen puheenjohtajat kohtaavat tv-tentissä – juontaja Jaakko Loikkanen lupaa kiivasrytmistä ajankohtaiskeskustelua

Neljän suurimman puolueen puheenjohtajat kohtaavat MTV3-kanavan tv-tentissä tiistai-iltana. Suorassa lähetyksessä iltakahdeksalta mukana ovat Sanna Marin, Jussi Halla-aho, Petteri Orpo ja Annika Saarikko.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman syyskausi päättyy tiistaina ajankohtaiseen, neljän suurimman puolueen puheenjohtajan tv-tenttiin. Jaakko Loikkasen isännöimässä tunnin mittaisessa tentissä keskitytään kolmeen ajankohtaiseen teemaan; koronatoimiin, talous- ja työllisyysasioihin sekä kuntavaaleihin.

– Neljä puheenjohtajaa ja vain tunti aikaa eli paljon joudutaan tekemään valintoja ja paljon pitää jättää poiskin, ja silti tahti on nopea. Lupaan kyllä, että tämän tentin parissa ei pääse tylsistymään, Loikkanen sanoo.

Takana on hyvin poikkeuksellinen vuosi myös politiikan parissa. Eteenkin keväällä hallituksen rooli koronakriisin hoidossa korostui ja opposition rooli jäi pienemmäksi. Monista suunnista onkin toivottu enemmän julkista debattia.

– On hienoa ja tärkeää, että saamme näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa Suomen kärkipoliitikot samaan tv-studioon keskustelemaan tehdyistä ratkaisuista ja Suomen suunnasta eteenpäin, ohjelman tuottaja Antti Mälkönen sanoo.

Suoran lähetyksen lataus

Asian ytimessä -puheenjohtajatentti nähdään MTV3-kanavalla parhaaseen katseluaikaan klo 20. Ohjelma on suora lähetys MTV:n uutisstudiolta.

– Suorassa lähetyksessä on aina oma tunnelmansa ja latauksensa. Poliittista ilmapiiriä sähköistävät muun muassa erimielisyydet koronarajoituksista ja lähestyvät kuntavaalit. Varsinkin keskustassa ja kokoomuksessa laahaava kannatus aiheuttaa hermostuneisuutta ja luo paineita puheenjohtajille, juontaja Jaakko Loikkanen sanoo.

Ohjelman toteutuksessa noudatetaan tiukkoja koronarajoituksia. MTV:n sisätiloissa liikuttaessa kaikki käyttävät maskia ja käsidesiä on saatavilla. Lähetyksessä maskeja ei käytetä, mutta turvaväleistä on studiossa huolehdittu.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen jatkuu erikoisjakson sekä joulutauon jälkeen tammikuun 12. päivä omalla tutulla lähetyspaikallaan, tiistai-illoissa klo 22.35.

Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaat kohtasivat Jaakko Loikkasen tentissä – katso koko tilaisuus 27:10

Marraskuussa olympiakomitean puheenjohtajat olivat Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman tentissä.

Lue myös:

    Uusimmat