Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Puolita vakava terveysriski – syöthän tarpeeksi tätä kalaa?

Shutterstock
Julkaistu 19.11.2013 16:42

Tonnikala ei ole mikään turha lisä ruokapöytään, sillä sen syöminen saattaa tutkimusten mukaan vähentää riskiä kuolla sydänsairauksiin.

Tonnikalan syöminen kahdesti viikossa saattaa pudottaa sydänsairaudesta johtuvan kuoleman riskiä kolmanneksella, kertoo Harvardin yliopiston tutkimus.

Harvardin tutkijat havaitsivat, että tuoreesta tonnikalasta ja lohesta löytyvät omega-3-rasvahapot suojaavat mahdollisesti kuolettavilta sydämen rytmihäiriöiltä. Rasvahapot yhdistettiin myös matalampaan verenpaineeseen sekä sydämen sykkeeseen.

Toinen, Washingtonin yliopiston tekemä tutkimus tehtiin vanhemmilla ihmisillä ja tulokset olivat samanlaatuiset. Tutkijat totesivat, että tonnikalaa kolme kertaa viikossa tai useammin syövillä, oli 50 prosenttia pienempi riski kuolla sydänsairauteen kuin tonnikalaa vähemmän kuin kerran kuussa syöneillä.

Tulokset pitivät kuitenkin paikkansa vain, jos tonnikala oli uunissa kypsennetty tai grillattu. Paistetulla kalalla ei ollut samanlaisia terveysvaikutuksia.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lisää aiheesta:

Uusi vaikutus syöpäriskiin paljastui: Näin paljon kalaa kannattaa syödä viikossa Jogurtti saattaa auttaa verenpaineongelmaisiaTehokas rasvanpolttaja, joka pidentää nyt tutkitusti myös ikää – syötkö sinä?Punaisen lihan syömisestä paljastui uusi riski Yllättävä terveysvaikutus? Suklaasta paljastui uutta tietoaIlouutisia suklaanystäville: Kannattaa syödä joka päivä!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa