Puolita vakava terveysriski – syöthän tarpeeksi tätä kalaa?

Tonnikala ei ole mikään turha lisä ruokapöytään, sillä sen syöminen saattaa tutkimusten mukaan vähentää riskiä kuolla sydänsairauksiin.

Tonnikalan syöminen kahdesti viikossa saattaa pudottaa sydänsairaudesta johtuvan kuoleman riskiä kolmanneksella, kertoo Harvardin yliopiston tutkimus.

Harvardin tutkijat havaitsivat, että tuoreesta tonnikalasta ja lohesta löytyvät omega-3-rasvahapot suojaavat mahdollisesti kuolettavilta sydämen rytmihäiriöiltä. Rasvahapot yhdistettiin myös matalampaan verenpaineeseen sekä sydämen sykkeeseen.

Toinen, Washingtonin yliopiston tekemä tutkimus tehtiin vanhemmilla ihmisillä ja tulokset olivat samanlaatuiset. Tutkijat totesivat, että tonnikalaa kolme kertaa viikossa tai useammin syövillä, oli 50 prosenttia pienempi riski kuolla sydänsairauteen kuin tonnikalaa vähemmän kuin kerran kuussa syöneillä.

Tulokset pitivät kuitenkin paikkansa vain, jos tonnikala oli uunissa kypsennetty tai grillattu. Paistetulla kalalla ei ollut samanlaisia terveysvaikutuksia.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat