"Puolialastomille” naisopiskelijoille suunnattu tylytysviesti yliopiston kirjastolla raivostutti: "Keskittykää kirjoihinne"

Sambian yliopiston kirjastoon teipattu ilmoitus tylytti miespuolisia opiskelijoita pukeutumisellaan häiritseviä naisia.

Yllä olevalla videolla amerikkalaispoika esittelee paitaansa, joka toisella tarkastelulla paljastuikin liian sopimattomaksi koulukäyttöön.

Yliopiston kirjasto on joutunut pyytämään anteeksi naisopiskelijoilta, kun kampuksella levisi "puolialastomia" naisia tylyttänyt viesti. Kirjastolta tosin todetaan, ettei viesti tullut viralliselta taholta.

Ympäri erästä Sambian huippuyliopistoa kiinnitetyissä lapuissa todettiin, että puolialastomat naisopiskelijat häiritsevät miesopiskelijoita, ja heidän tulisikin pukeutua säädyllisemmin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Keskittykää kirjoihinne"

Muun muassa sosiaalisessa mediassa viesti tyrmättiin täysin. Moni huomautti, että viesti asetti epäreilulla tavalla vastuun naisten hartioille.

– Jos tarkoituksesi on mennä kirjastoon opiskelemaan, miksi alkaisit katsella muita asioita, kuten naisten sääriä? kolmannen vuoden opiskelija Dikina Muzeya totesi BBC:lle.

– Keskittykää kirjoihinne, Muzeya täräyttää.

Sen sijaan miespuolinen opiskelija Killion Phiri piti ohjetta säädyllisestä pukeutumisesta tarpeellisena.

– Miten voisit keskittyä opiskeluun, jos joku kulkee ohi minihameessa tai tiukassa mekossa? Alat ajatella muita asioita, etkä keskity, mies toteaa avoimesti.

Kirjasto vakuuttaa: Ei asukoodia

Buzzfeedin saamien tietojen mukaan viesti ei kuitenkaan tullut viralliselta taholta, eikä kirjastolla tiedetä, kuka sen on kirjoittanut. Kirjaston edustaja pyysikin anteeksi viestin tuottamaa mielipahaa ja vakuutti, ettei kirjastolla tunneta mitään asukoodia.

Toisen vuoden opiskelija Thandiwe Nhlizioy oli helpottunut kuullessaan, ettei viesti ollut virallinen.

– Olen iloinen, että se oli vain pilaa, koska minusta tuntui vähän sorretulta. Ajattelin, että miksi he käskevät, miten minun pitää pukeutua kirjastoon? Voin mennä tunnille tällaisena, mutta en kirjastoon? Nhlizioy kertoi Buzzfeedille pohtineensa.

Lähteet: BBC, Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja