Puolassa joudutaan jännittämään presidentinvaalin lopputulosta – ovensuukyselyn mukaan istuva presidentti olisi täpärässä johdossa

2:07
MTV Uutiset aiemmin: Puolan presidentinvaalit näyttävät etenevän toiselle kierrokselle.

Puolan tämänpäiväisistä presidentinvaaleista tuli juuri niin jännittävät kuin ennalta ennustettiin. Ovensuukyselyn mukaan istuva presidentti Andrzej Duda olisi päihittämässä niukasti haastajansa Rafal Trzaskowskin.

Kyselyn mukaan Duda olisi saamassa 50,4 prosenttia äänistä ja Trzaskowski 49,6 prosenttia.
Ensimmäisiä virallisia tuloksia odotetaan vasta maanantaiaamuna.

Vaaleissa istuvan presidentin, konservatiivista Laki ja oikeus -puoluetta (PiS) edustavan Dudan haastajana oli oppositiopuolue Kansalaisfoorumin ehdokas, liberaali Varsovan pormestari Trzaskowski.
Asiantuntijat ovat varoittaneet vaalin tuloksen voivan lopulta olla niin tiukka, että se voi johtaa laillisiin haasteisiin ja mielenosoituksiin.

Äänestykseen maskit kasvoilla

Äänestyspaikoille muodostui pitkiä jonoja, kun äänestäjät joutuivat koronaviruksen varotoimien takia pitämään välimatkaa toisiinsa. Äänestäjien oli myös käytettävä maskeja ja käsidesiä sekä tuotava oma kynänsä mukanaan. Presidentinvaalit oli alun perin määrä järjestää toukokuussa, mutta ne viivästyivät koronaviruspandemian takia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja