Punkit ovat taas täällä – näin valitset koirallesi sopivan karkotteen

Koiran turkissa viihtyvät viheliäiset vieraat karkotetaan sopivalla punkkihoidolla.

Punkkiaika on täällä taas ja onnekkaimmat ovat jo päässeet nyppimään ensimmäisiä punkkeja karvaturrinsa turkista pois. Punkkikarkote kannattaakin ottaa jo tarpeen mukaan käyttöön, mutta kuinka omalle lemmikille sopiva punkkikarkote valitaan?

Punkkihoidon valinnassa tulee ottaa huomioon esimerkiksi koiran elinympäristö, karvan laatu ja elämäntavat sekä mahdolliset aiemmat iho-oireet. 

– Jos oleskelee alueella, jolla on erittäin paljon punkkeja ja muita hyönteisiä, kannattaa valita tuote, jolla on punkkeja tappavan vaikutuksen lisäksi hyönteisiä karkottava vaikutus, opastaa pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Mirja Kaimio.

Tällainen ominaisuus on joillakin valeluliuoksilla ja pannoilla. Jos koira ui paljon tai sen turkki pestään usein, punkkitabletit ovat parempi vaihtoehto kuin paikallisesti käytettävät tuotteet. Jos koira on saanut aiemmin iho-oireita punkkikarkotteista, tabletti on myös turvallisempi vaihtoehto kuin liuokset tai pannat.

– Lisäksi jos koiralla on erittäin paksu turkki, panta ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto, sillä pannan tulisi olla kosketuksessa ihon kanssa, Kaimio neuvoo.

Sopivaa punkkihoitoa valitessa kannattaa myös vertailla tuotteiden helppokäyttöisyyttä ja vaikutusaikaa. Näin omistajakin pääsee punkkien karkotuksessa helpommalla.

Lue myös:

    Uusimmat