Punaiset ribsit

4:lle hengelle

  • 1 kg valmiiksi keitettyä porsaan grillikylkeä
  • five spice -maustesekoitusta
  • jauhettua anista
  • n. 2 dl hunajaa
  • n. ½ tl punaista karamelliväriä
  • n. 1 rkl vettä
  • suolaa

Peitä kokonainen porsaankylki isossa kattilassa vedellä ja keitä 1-2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Nosta vedestä ja anna jäähtyä hetken, jotta lihaa on helpompi käsitellä. Nosta uunivuokaan ja hiero kauttaaltaan suolalla. Jos käytät aniksen siemeniä, pyöräytä ne morttelissa hienoksi ja hiero lihan pintaan. Hiero lihaan myös Five Spice -mausteseosta.

Ota pieni kippo ja valmista glaseeraus. Kaada kippoon hunaja ja n.1 rkl vettä. Ennen sekoitusta ripauta seokseen vielä punaista karamelliväriä. Sekoita. Sivele porsas liemellä ja nosta ribsit uuniin. Paahda 200°c:ssa, käy tasaisin väliajoin sivelemässä possua glaseerauksella. Porsas on valmista n. 20 minuutin päästä, se saa kauniin punaisen ja rapean pinnan glaseerauksen ansiosta.

Leikkaa liha luiden välistä pitkiksi annospaloiksi ja tarjoile. Tämä ruoka sopii mainiosti myös grillissä paahdettavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat