Pulled Pork – valmista itse trendikkäintä liharuokaa!

Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä. Opi valmistamaan suussasulavaa lihaherkkua kotona!

Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi. Ruokalajin kruunaa lihan leikkaaminen pieniksi säikeiksi ja voimakas maustekastike.

Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Lihalle valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.

Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa, on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei pidetä rasitteena. Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta voi nauttia useaan otteeseen. Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.

Pulled Pork sopii tarjoiltavaksi muun muassa pastan, hampurilaisten ja tacojen seurana.

Keskinopea Pulled Pork

n. 900 g Rypsiporsaan kassleria

n.500 g luutonta tai n. 700g luullista porsaan lapaa

1 rkl suolaa

Maustekastike:

1dl tummaa siirappia

1dl fariinisokeria

1dl riisiviinietikkaa

1dl vähäsuolaista soijakastiketta

1rkl sambal oelek –chilitahnaa

4 valkosipulin kynttä murskattuna

reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna

1,5 tl savustettua paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

½ dl ketsuppia

½ dl väkevää sinappia

Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.

Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.

Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.

Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.

Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.

Lähde:Hookoo.fi

Lue myös:

    Uusimmat