Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä. Opi valmistamaan suussasulavaa lihaherkkua kotona!
Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi. Ruokalajin kruunaa lihan leikkaaminen pieniksi säikeiksi ja voimakas maustekastike.
Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Lihalle valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.
Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa, on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei pidetä rasitteena. Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta voi nauttia useaan otteeseen. Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.
Pulled Pork sopii tarjoiltavaksi muun muassa pastan, hampurilaisten ja tacojen seurana.
Keskinopea Pulled Pork
n. 900 g Rypsiporsaan kassleria
n.500 g luutonta tai n. 700g luullista porsaan lapaa
1 rkl suolaa
Maustekastike:
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ dl ketsuppia
½ dl väkevää sinappia
Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Lähde:Hookoo.fi
Uusimmat
-
09:20
Jopa +21! Kevät palaa räjähtämällä
-
09:19
NBA:n supertähden isoveli löi katsojaa – kiusallinen video kahakasta leviää
-
09:11
S-ryhmältä uudistus Apple-käyttäjille
-
09:10
Kun Vili täyttää 18, hän ei kelpaa minnekään – perhe hälytystilassa kellon ympäri: "Yhteiskunta voi hylätä, me emme"
-
09:03
Kuningatar Silvian hurjannäköinen silmä kiinnitti huomion Stubbin valtiovierailulla
-
09:02
Kommentti: SM-liigan finaalit, isät vastaan pojat
-
08:51
"En ole koskaan nähnyt vastaavaa" – onko tässä NHL-kauden käsittämättömin torjunta?
-
08:39
Poliisi: Helsingissä useita päiviä kateissa ollut mies on löytynyt
-
08:37
Zyskowiczin vastaus opiskelijaköyhyyteen HS:ssä: Vapaaehtoisesti valittua
-
08:36
Työttömyys kasvoi maaliskuussa
-
08:35
Tapparan tähtiloiston takana huimaa jälkeä takova maalitykki paljastaa salansa: "Koitan vähän huijata"
-
08:23
MTV seuraa: Sateet muuttuvat vedeksi – uusi rintama lähestyy
-
08:18
Uudenlainen rekrytointi yleistynyt kesätyöpaikoissa – näin hakijoita karsitaan
-
08:16
Catherine Zeta-Jonesin 21-vuotias tytär kopioi äitinsä tyylin vuodelta 1999
-
08:12
Artturi Lehkonen esitteli huimaa taitoaan – Colorado nappasi kotiedun itselleen
-
07:42
Ukrainan YK-lähettiläs: Venäjä käyttää seksuaalista väkivaltaa aseena
-
07:35
Suora lähetys kello 12.10: Presidentti Stubbin valtiovierailu Ruotsissa jatkuu
-
07:30
Urokseksi luultu virtahepo paljastui naaraaksi – seitsemän vuoden jälkeen
-
07:28
Kommentti: Ronnie O'Sullivan alistaa kuin Jordan, painostaa kuin Nadal ja öykkäröi kuin Zlatan – yli 30-vuotinen tähteys huipentumassa
-
07:03
Rovanperä, Häkkinen ja Coulthard vastakkain ratin takana – ex-F1-tähtien naamat venähtivät: "Eikö hän jarruta?"
-
Lataa lisää