Pulled Pork – valmista itse trendikkäintä liharuokaa!
Hitaasti kypsäksi haudutettu Pulled Pork on yksi tämän päivän kuumimmista ruokatrendeistä. Opi valmistamaan suussasulavaa lihaherkkua kotona!
Pulled Porkia valmistettaessa on ajatuksena hauduttaa hitaasti porsaan huokeampia ruhonosia ylikypsäksi. Ruokalajin kruunaa lihan leikkaaminen pieniksi säikeiksi ja voimakas maustekastike.
Ruokatrendiksi noussut Pulled Pork valmistuu kotikeittiöissä yllättävän helposti: jotkut marinoivat porsaanlihaa yön yli Pulled Porkia varten, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Lihalle valmistettava maustekastike on niin maukas, että liha maustuu riittävästi hauduttamisen ja lihan repimisen aikana.
Kun kotioloissa valmistetaan hitaasti kypsyvää ruokaa, on kynnys usein valmistamisen aloittamiseen korkealla. Pulled Pork valmistuu kuitenkin kotioloissa helposti – jos pitkää kypsennysaikaa ei pidetä rasitteena. Hitaasti kypsyvää ruokaa kannattaakin valmistaa aina kerralla tavallista suurempi määrä, jotta pitkään kypsyneestä herkusta voi nauttia useaan otteeseen. Pulled Pork säilyy nopeasti viilennettynä jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa noin kolme kuukautta.
Pulled Pork sopii tarjoiltavaksi muun muassa pastan, hampurilaisten ja tacojen seurana.
Keskinopea Pulled Pork
n. 900 g Rypsiporsaan kassleria
n.500 g luutonta tai n. 700g luullista porsaan lapaa
1 rkl suolaa
Maustekastike:
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ dl ketsuppia
½ dl väkevää sinappia
Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin neljä tuntia tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Lähde:Hookoo.fi
Uusimmat
-
00:56
Celine Dionin ja Lady Gagan duetto jäi haaveeksi
-
00:47
Olympiatuli syttyi kuumailmapalloon Pariisin kaatosateessa – vakavasti sairas Celine Dion huipensi avajaiset
-
00:24
Olympiatulen sytyttäjät paljastuivat! Nolo moka väritti avajaisten huipennusta
-
00:01
Kysely: Lähes puolet suomalaisista pitää oman kunnan terveyspalveluja riittämättöminä
-
23:59
YK: Yli 180 000 palestiinalaista on joutunut pakenemaan taisteluja Etelä-Gazassa muutaman viime päivän aikana
-
23:23
Savonlinnan oopperajuhlissa helteet tuovat oman haasteensa Olavinlinnassa esiintymiseen – Torikka: Happi loppuu
-
23:01
Suomalainen startup-yritys muokkaa sinilevästä aurinkorasvan raaka-ainetta
-
22:12
Raju kulissifarssi julki kesken Pariisin seremonian – "Tämä on häpeällistä"
-
22:01
Kim Kardashian julkaisi näyttäviä otoksia Italiasta: "Seksipommi on astunut villaan"
-
21:58
"Pystyi hädin tuskin kävelemään" – nainen syötti koiransa hengiltä Uudessa-Seelannissa
-
21:55
Räväkät otteet Seinellä! Katso kuvat Suomen olympiajoukkueen avajaisriemusta
-
21:54
Trump vakuutti Netanjahulle voivansa järjestää asiat Lähi-Idässä, jos hänestä tulee presidentti
-
21:06
Muistatko Alexian? Uh La La La -hitti villitsee edelleen
-
21:05
Suomen keihästoivolta onnistunut veto olympialaisten kynnyksellä: "Tehoja oli"
-
21:03
Kerava pystytti omat asuntomessut peruutettujen tilalle - yli puolet uudesta kaupunginosasta viheraluetta
-
20:30
MTV seuraa: Pariisin olympialaisten avajaisissa esiintyi suomalainen viulisti
-
20:01
Huumeita, strippareita ja alkoholia – tosi-tv-tähti Scott Disick muistelee rankkoja aikojaan
-
19:41
Kaksi lasta löydettiin elottomana vedestä Vantaan Kuusijärveltä
-
19:31
Patrik Laineesta ilouutinen
-
19:20
Kolme ämpäriä joka päivä poimiva Prania ja Mari odottavat sukulaisiaan marjanpoimintaan Suomeen: "Ei heitä päästetä – on ikävä!"
-
Lataa lisää