Pullataikina

Julkaistu 04.06.2004 14:46(Päivitetty 04.06.2004 14:47)

Mitkä aineet tarvitaan 15dl pullataikinaan?

Hei Päivi! Tässä pyytämäsi isomman pullataikinan resepti.

Pullataikina

leivontatunnelmaapullataikinaCopyright Alma Media Oyj 2001

  • 15 dl maitoa
  • 150 g hiivaa
  • 3-6 tl suolaa
  • 6 dl sokeria
  • 3 rkl kardemummaa
  • 3 munaa
  • n. 45 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 3 kg)
  • n. 450 g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää Emännän Vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset 225 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min

Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 min.

Terveisin, Arja

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle