Pukeutumisopas H-vartalolle: Pyri luomaan itsellesi kurvit

H-vartaloisella hartiat ja lantio ovat samassa linjassa, eikä vyötärö ole selkeä. H-vartalo ei juurikaan kaareudu ja H-vartaloisen rinnat ovat usein pienet ja jalat hoikat. Pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä antoi vinkkinsä siihen, kuinka H-vartalon tunnistaa ja millaiset vaatteet sopivat erityisen hyvin H-vartalomallin ylle.

Kun vartalomalli on H, on sopivia pukeutumisvaihtoehtoja paljon. Kikka Seppä kehottaa jokaista tämän vartalotyypin edustamaa naista leikittelemään vaatteilla – ja muotoilemaan kauniin kaaren vyötärölle, joka voi olla muuten luonnostaan huomaamaton.

– Kerrospukeutuminen istuu erityisen hyvin H-vartaloisen ylle, sillä siten asukokonaisuuksiin saa lisättyä pientä twistiä helposti, Seppä kertoo.

Pukeutumisvinkit pähkinänkuoressa:

Kun vartalomalli on sopusuhtainen H, kannattaa pyrkiä tuomaan muotoja vartaloon. Erilaisten kaarevien leikkausten avulla H-vartaloon voi saada ihailtua tiimalasimuotoa. Säkkimalliset vaatteet eivät istu juuri kenenkään ylle, mutta erityisesti H-vartaloisen on syytä välttää niitä, jos haluaa korostaa vartalonsa parhaita puolia.

Pääntie

Jos oma vartalomalli on H, sopivat ylle liki kaikenlaiset kaulukset, sillä vartalo on hyvin sopusuhtainen. Tästä syystä kaulukset kannattaakin valita kasvojen muodon mukaan: pyöreäkasvoisen kannattaa valita kulmikkaita kauluksia ja jos kasvot ovat kulmikkaat, ovat pyöreät pääntiet edukseen H-vartaloisen yllä.

Jakku

H-vartaloiselle sopivat myös monet erilaiset jakut. Vartalomallissa kannattaa jakun kohdalla panostaa etenkin siihen, että siinä on hyvät ja istuvat leikkaukset, jotka luovat parhaimmillaan vartaloon kaaren ja pyöristävät yläkroppaa. Niin ikään lantion päälle kaareutuvat jakut istuvat H-vartaloiselle hyvin, sillä muoto saa lantion näyttämään kurvikkaammalta.

Vyö

Kun tavoitteena on löytää H-vartalolle mahdollisimman istuva vyö, kannattaa vyön mitta valita sen mukaan, että se istuu joko lantiolle tai lantion ja vyötärön välimaastoon. Vartalomallin parhaat puolet eivät pääse esiin jos vyö on kovin korkealla.

Farkut

Boyfriend-malliset farkut sopivat H-vartaloiselle kaikkein parhaiten. Boyfriend-mallisissa matalavyötäröisissä housuissa takatasku on melko alhaalla ja pakaran korkeimpaan kohtaan sijoittuva takatasku tuo toivottua muotoa takapuolelle.

Suorat housut

Suorissa housuissakin H-vartaloiselle sopii useimmiten parhaiten matalavyötäröinen malli, joka pyöristää kauniisti lantiota. Suorat housut voivat olla myös hieman väljät, mikäli jalat ovat hurjan hoikat.

Pikkumusta

H-vartaloiselle sopivat parhaiten pikkumustat, jotka kiinnittävät katseet decoltee-alueelle sekä lantionseudulle. Eritoten tulppaani-malli pikkumustissa korostaa kauniisti H-vartaloisen lantiota. Myös kotelomallinen pikkumusta istuu kauniisti H-vartaloisen ylle.

Kevättakki

Trenssi sopii kevättakkina erinomaisesti niille naisille, joilla on H-vartalo. Etenkin vyöllä varustettu trenssi luo mielikuvan kapeasta vyötäröstä ja luo kurveja asukokonaisuuteen.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat