Pukeutumisopas A-vartalolle: Kiinnitä huomio ylävartaloon ja vyötäröön

Vartalomalli A:n tunnistaa siitä, että naisen lantio on leveämpi kuin hartiat ja vyötärönseutu on kapea. Pukeutumisneuvojamestari Kikka Sepän vinkeillä A-vartalomallin voi oppia tunnistamaan, ja vartalomallille voi oppia valitsemaan vaatteita, jotka imartelevat vartalomallia kaikkein eniten. Poimi pukeutumisneuvojamestarin vinkit!

A-vartalomallissa kropan pääpaino on takapuolessa ja jaloissa – ylävartalo voi olla jopa kaksi kokoa pienempi kuin alavartalo. Pienillä kikoilla vartalon epätasapainoa voi kuitenkin lieventää helposti valitsemalla ylle asukokonaisuuksia, jotka korostavat ylävartaloa ja hoikkaa vyötäröä.

– A-vartalo muuttuu ihan pienellä hienosäädöllä X-vartaloksi, Kikka Seppä toteaa.

Kun vartalomalli on A, kannattaa panostaa etenkin istuviin housuihin, joissa ei ole liikaa yksityiskohtia.

– Kaikkein tärkeintä on valita hyvin istuvat housut, joissa ei ole mitään ylimääräisiä laskoksia. Siitä on helppo lähteä rakentamaan onnistunutta, upeaa tyyliä, Seppä vinkkaa.

Pukeutumisvinkit pähkinänkuoressa:

A-vartaloinen voi valita ylävartaloonsa hyvinkin näyttäviä yksityiskohtia, jotta vartalo näyttäisi sopusuhtaisemmalta. A-vartalomallista löytyy usein myös hämmästyttävän upea vyötärö, joka kannattaa korostaa kaikilla asuvalinnoilla, jotta mielikuva tiimalasivartalosta korostuisi.

Pääntie

Kun vartalomalli on A, korostavat vartalon parhaita puolia venepääntiet, leveämmät v-pääntiet, laakakaulukset sekä epoletit. Olkatoppaukset tuovat A-vartaloisen ylävartaloon usein sitä kaivattua ryhtiä.

Jakku

A-vartalomallille istuu parhaiten lyhyt jakku, sillä pitkät jakut eivät usein istu lantiolle erityisen hyvin. Pitkä jakku saattaa tehdä myös lantionseudun raskaan näköiseksi. A-vartaloisen kannattaa käyttää rohkeasti huiveja ja muita asusteita, jotka tuovat yläosaan runsautta.

Vyö

Vyötärö kannattaa tuoda rohkeasti esiin, jos oma vartalomalli on A. Tässä apuna voi hyvin käyttää esimerkiksi näyttävää vyötä, joka korostaa vartalon kapeinta kohtaa.

Farkut

Jos vartalomalli on A, kannattaa jalkaan valita maltilliset, hyvin istuvat farkut, jotka eivät ulotu aivan vyötärölle asti. Kapeat lahkeet sopivat usein erityisen hyvin A-vartaloisille – leveät lahkeet sitä vastoin leventävät alavartaloa entisestään.

Suorat housut

Erityisen tyköistuvat suorat housut pukevat A-vartalomallia hyvin. Tärkeää on kiinnittää huomiota siihen, ettei housuissa ole juurikaan rypytyksiä, jotta alaosasta ei tulisi turhan raskas vaikutelma. Myös leveitä suoria housuja kannattaa välttää.

Pikkumusta

Ensimmäinen asia, mihin A-vartaloisen kannattaa pikkumustaa valitessaan kiinnittää huomiota on se, että mekon yläosa on näyttävä. Esimerkiksi pussi- tai holkkihihat tuovat A-vartaloisen pikkumustaan kaivattua näyttävyyttä. Vartalomallille A sopii usein erityisen hyvin juuri polven yläpuolelle tai polven puoliväliin yltävä helma.

Kevättakki

Kevättakeista trenssi pukee vartalomallia A erityisen hyvin sillä, trensseissä kaulukset ovat tavallisesti erityisen näyttävät ja olkapäillä epoletit vahvistavat hartiolinjaa. Myös vyötärön korostaminen takin vyöllä tekee kunniaa upealle A-vartalolle.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat