Pukeudutko terveydelle haitallisesti? Asuvalinnoissa piilee riskejä

Joskus keho kärsii ulkoista minää ajatellen tehdyistä valinnoista.

Pillifarkut

Pillifarkkujen kaltaisilla tiukoilla housuilla on yllättävän paljon puristusvoimaa. Niihin ahtautumalla saattaa jopa vaurioittaa reiden ulommaista ihohermoa, mistä seurauksena on meralgia paraesthetica eli reiden ulkosivun kivulias puutuminen. Tämä vakava neurologinen häiriö aiheuttaa jalkaan tunnottomuutta, pistävää kipua ja yliherkkyyttä kuumuudelle. Vaarana on jopa veritulppa.

Useimmiten ikävät tuntemukset poistuvat riisumalla housut jalasta. Kannattaa etsiä farkkuja, joissa on stretchiä ja valita pillifarkkujen rinnalle rennompiakin tyylejä.

Korkokengät

Korkokengät voivat aiheuttaa kivuliaita vaivaisenluita ja vasaravarpaita. Vasaravarpaasta eli koukkuvarpaasta puhutaan silloin, kun varvas koukistuu tyvi- tai kärkinivelestä niin, että varpaan pää osuu alustaan – ilmiö voi johtaa jopa nivelen sijoiltaanmenoon. Ajan myötä edessä on leikkaushoito.

Kannattaa tyytyä varsinkin paljon kävelyä vaativina päivinä matalakantaisiin kenkiin.

Stringit

Tiukat stringit hautovat bakteereja ja saattavat johtaa virtsatie- tai emätintulehdukseen. On suositeltavaa käyttää toisen mallisia alushousuja. Lisäksi puuvilla on tekokuitua parempi vaihtoehto.

Muotoilevat alusvaatteet

Tiimalasivartalon saamiseksi käytettävät muotoilevat alusvaatteet puristavat paikkoja tiivimpään kasaan. Ne voivat painaa hermoja, mikä johtaa kipuun ja tunnottomuuteen. Lisäksi ne saattavat olla hiivatulehduksen takana. Jos muotoilevia alusvaatteita välttämättä haluaa käyttää, niitä kannattaa säästellä erikoistilaisuuksiin.

Liian painavat korvakorut

Ylisuuret korvakorut aiheuttavat vahinkoa naisten korvanipukoille. Korjausleikkauksia venyneiden korvanipukoiden palauttamiseksikin tehdään.  

Painavat käsilaukut

Suuret, paljon tavaraa sisäänsä nielevät ja äärimmilleen täytetyt laukut voivat olla hartia- ja selkäkivun takana. Laukku kannattaa siivota säännöllisin väliajoin turhasta roinasta ja roskasta. Voi olla myös syytä siirtyä pienempään laukkuun, jonka sisälle ei edes mahdu puolta omaisuutta.

Lähteet: Cracked.com, Huffingtonpost.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat