Puhtaampaa asumista ilman myrkkyjä! Katso vinkit!

Liiallinen puhtaus ei ole hyväksi kodissa, joten pelkällä siivoamisella et tee asunnollesi hyvää. Miten pitää myrkyt ja terveydelle vaaralliset bakteerit ulkona?

Suosi luonnollisia puhdistusaineita

Tiesitkö, että kuolinsyytutkija pystyy määrittelemään ihmisen kuoleman jälkeen sen, mitä aineita hän on käyttänyt kotinsa puhdistukseen? Suosi luonnollisia puhdistusaineita. Esimerkiksi etikka ja ruokasooda ovat tehokkaita apuvälineitä kodin puhdistamisessa.

Hanki eteismatto

Kenkäsi näkevät yhtä paljon maailmaa kuin sinäkin, joten niiden mukana kotiisi kulkeutuu vaikka ja mitä. Hanki eteiseen matto, johon puhdistat kenkäsi ennen sisääntuloa. Muista myös huolehtia maton säännöllisestä puhdistuksesta.

Vaihda keittiöpyyhkeet ja tiskirätit useasti

Keittiöpyyhkeet ja tiskirätit keräävät nopeasti bakteereja itseensä, eikä lämmin ja märkä ympäristö tee niille todellakaan huonoa. Muista siis pestä ja vaihtaa ne säännöllisesti.

Pese lavuaari hyvin

Tiesitkö, että lavuaari on usein likaisempi kuin vessanpönttö? Sen siisteydestä kannattaa siis pitää huolta. Muista pestä etenkin poistoaukko kunnolla, sillä ruoanjämät ja muut roskat jäävät siihen helposti kiinni.

Suosi viherkasveja

Viherkasvit ovat paitsi kauniita, ne myös puhdistavat sisäilmaa.

Pese usein kosketeltavat pinnat

Muista viikkosiivouksen yhteydessä myös paikat, joihin kosketaan usein, mutta siivotaan harvoin – esimerkiksi valokatkaisimet, ovenkahvat ja tietokoneen näppäimistöt ovat kovassa käytössä, mutta milloin viimeksi puhdistit ne?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat