Puhelinten Facebook-sovellus virtasyöppö – verkkoselaimen käyttö lisää akkukestoa reilusti

Facebook-sovelluksen poistaminen voi säästää iPhonen akkua jopa 15 prosenttia, uutisoi The Guardian.

Facebook on yksi eniten Applen puhelimiin ladatuista sovelluksista. Sen on kuitenkin kauan puhuttu haukkaavan huomattavan suuren osan puhelimen virtalatauksesta.

Viime vuonna iPhone-sovellus herätti keskustelua, kun sen huomattiin hyödyntävän puhelimen koodissa olevaa porsaanreikää, joka mahdollisti sovelluksen pysymisen aktiivisena taustalla, vaikka sitä ei käytettäisi.

Facebook-sovelluksen on aiemmin uutisoitu ahmivan akkua myös Android-laitteissa.

Guardian testasi kulutuksen

The Guardianin toimittajan suorittamassa testissä iPhone 6S Plus -puhelinta käytettiin viikon ajan ilman puhelimeen erikseen asennettua Facebook-applikaatiota. Puhelimen virrankulutusta verrattiin tilanteeseen, jossa sovellus on asennettuna puhelimen muistiin.

Puhelimen akku ladattiin täyteen öisin, ja päivän virrankulutus kirjattiin ylös iltaisin.

Akku kesti normaalissa päivittäisessä käytössä keskimäärin noin 15 prosenttia kauemmin ilman Facebook-sovellusta.

Sovelluksesta luopumisen kerrotaan myös vapauttaneen myös huomattavan määrän tilaa puhelimen massamuistista, sillä asennettuna Facebook tallentaa puhelimeen parhaimmillaan jopa satojen megatavujen edestä väliaikaistiedostoja.

Sovelluksen poistaminen ei aiheuttanut toimittajan mukaan kovinkaan paljon ylimääräistä vaivaa, sillä Facebookia voi käyttää helposti myös puhelimen verkkoselaimen kautta. Puhelimen kotinäytölle on jopa mahdollista sijoittaa pikakuvake, joka vie selaimen suoraan Facebookin verkkosivuille.

Facebookin edustaja kertoi lehdelle yhtiön tutkivan sovellusten virrankäyttöön liittyviä ongelmia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja