Mainos

Puhelin rikki vauvaa merestä pelastettaessa – pelastaja ei halua mitään korvauksia

Kaivopuistossa vaunuineen mereen päätyneen vauvan pelastanut Faiz Ullah Chisty ei pidä itseään sankarina. Sen sijaan hän kehuu vauvan äidin toimia tilanteessa – ja kieltäytyy ottamasta mitään palkkiota toiminnastaan.

Chistyn mukaan tapahtumat Kaivopuistossa tiistaina etenivät aivan hetkessä. Lastenvaunu pääsi karkaamaan mereen aggressiivisten lokkien häirinnän takia.

Chisty havahtui tapahtumiin vaimonsa Asmaan huudahduksesta. Vaunun perään miehen sai hyppäämään pienestä syttynyt vaisto.

– Se oli hyvin onnekasta. Jos en olisi kuullut vauvan äännähdyksiä, en olisi ehkä tajunnut hypätä heti. Olisin saattanut ajatella, että ehkä sinne putosi vain vaunu.

Chisty ylistää tilanteessa myös vauvan äitiä, joka oli hypännyt aivan Chistyn vanavedessä kylmään veteen. Äiti oli saanut otteen vaunuista ja yrittänyt pitää niitä pinnalla. Vauva oli kuitenkin valumassa pois kyydistä, kun Chisty sai tästä otteen.

Muut paikalla olleet auttoivat takaisin rannalle ensin vauvan, sitten äidin ja viimeiseksi Chistyn. Miehen nostamiseen tarvittiin kolme henkilöä, sillä mies painoi märkine vaatteineen paljon.

Chisty muistaa elävästi hädän, joka paistoi tilanteessa äidin silmistä. Hän myöntää olleensa tilanteen jälkeen itsekin hieman sokissa. Vauvan äiti oli kuitenkin toiminut Chistyn mukaan rannalle pääsyn jälkeenkin esimerkillisesti.

– Minä en pystynyt liikkumaan enkä oikein edes puhumaan, kun olin päässyt rannalle, mutta hän juoksi vauva sylissään kohti ambulansseja. Se kertoo paljon, Chisty toteaa.

Kieltäytyi palkkiosta

Ennen ambulanssille poistumistaan sekä vauvan äiti että isä olivat kiittäneet Chistyä tämän toimista.

Perheen juostessa ambulanssille Chistyn vaimo Asmaa kehotti myös miestään lähtemään paikalta,  koska märissä vaatteissa oli rannalla todella kylmä. Chisty vaihtoi päälleen kuivat vaatteet työpaikallaan.

Miestä jäi kuitenkin vaivaamaan, ettei hän tiennyt varmasti, oliko vauva selvinnyt.

– Oli vaikea keskittyä töihin tällaisen tapahtuman jälkeen.

Myöhemmin vauvan perhe tavoitti Chistyn, joka sai helpotuksekseen kuulla pikkuisen voivan hyvin. Perhe tarjoutui samalla korvaamaan Chistyn puhelimen, joka vaurioitui veteen hyppäämisen seurauksena.

Chisty ei kuitenkaan halunnut perheen korvaavan puhelintaan eikä mitään muutakaan palkkiota teostaan.

– Se ei tunnu oikealta. Elämällä ei ole hintaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.