Puhdistaa kehon ja suojaa taudeilta – syötkö sinä tätä superherkkua?

Kirpeä sitruuna on yksi voimakkaimmista parantavia vaikutuksia sisältävistä hedelmistä, ja sitä onkin käytetty lähestulkoon lääkkeen tavoin. Sitruunalla todella on tehokkaita hyötyvaikutuksia – tiesitkö nämä?

Sitruunat ovat ravitsemuksellisesti ajatellen varsinaisia voimanpesiä, sillä ne sisältävät hyvin vähän sokeria ja hiilihydraatteja mutta ne on pakattu täyteen C-vitamiinia ja flavonoideja. Ne sisältävät myös A- ja B-vitamiineja, magnesiumia, kuparia sekä kaliumia.

C-vitamiini tärkein antioksidantti

Suuri osa sitruunan parantavista vaikutuksesta johtuu juuri niiden korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta. C-vitamiini ei ole pelkästään maailman tärkein antioksidantti, vaan se on myös tärkeimmistä vesiliukoisista antioksidanteista, joita ihmisen kehosta voidaan löytää.

Antioksidantit suojaavat elimistöä bakteereilta sekä haitallisilta tauteja aiheuttavilta vapailta radikaaleilta, jotka pahimmillaan voivat vaurioittaa ihmisen DNA-ketjun toimintaa. Kirpeiden hedelmien sisältämä kalium edesauttaa myös verisuonten, aivojen ja hermojen toimintaa, ja näin ollen parantaa myös keskittymistä ja muistia sekä ehkäisee masennukselta.

Suojaa kropalle sitruunasta

Tiesitkö, että sitruunat ovat myös erinomaisia puhdistajia – sekä kodin tavaroille kuin kehollesikin. Erinomainen tapa suojata kehoa päivän aikana väistämättä kehoon tulevilta myrkyiltä on juoda lasillinen lämmintä vettä, johon on puristettu sitruunan mehu.

Sitruunan mehu on muutenkin todella hyödyllinen, sillä se auttaa parantamaan sekä ruoansulatusta sekä häätää elimistössä kiertäviä myrkkyjä. Ensi kerralla kaupassa käydessäsi muista ostaa myös sitruunoita!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja