Puhdista suihkusuutin kalkinjäämistä ilman kemikaaleja

Ajan kanssa kalkkijäämät tukkivat suihkun suuttimen reiät, ja suihkunautinto on vain toive. Sama tapahtuu myös hanoille kovan veden alueilla. Tällä niksillä saat puhdistettua kalkkijäämät helposti ja luonnollisesti.

Kalkki saostuu erityisesti kovan veden alueilla. Kova vesi tarkoittaa käyttövettä, jossa on runsaasti kalsiumia eli kalkkia sekä magnesiumia. Myös muut metallit kuten rauta ja alumiini lisäävät veden kovuutta.

Suomessa järvi- ja jokivedet ovat yleensä pehmeitä. Lisätietoa oman alueesi veden kovuudesta saat oman vesilaitoksesi sivuilta.

Näin saat puhdistettua suihkusuuttimen ja hanansuuttimen luonnollisesti. Tarvitset vain ruokasoodaa, etikkaa, paksun kuminauhan ja muovipussin.

1. Laita desi ruokasoodaa matalaan astiaan. Paina suutin soodaan. Jos sooda ei tartu, käännä suihku hetkeksi päälle, jotta se kastuu hiukan, ja paina suutin uudestaan soodaan. Kierrä paksu kuminauha suuttimen varren ympärille.

2. Kaada muovipussiin desi etikkaa, ja aseta se varovaisesti suuttimen päälle. Solmi kuminauhalla pussin suu kiinni tiiviisti. Etikka ja ruokasooda reagoivat toisiinsa poreilemalla, eli älä säikähdä. Liuos irrottaa kalkkijäämät suuttimen rei’istä. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja poista pussi. (Voit myös laittaa suuttimen liuoksen kanssa muovikulhoon tai ämpäriin.)

3. Pyyhi suuttimen ulkopuoli ja laita suihku päälle poistaaksesi liuoksen suihkusuuttimen sisältä. Toista käsittely tarvittaessa.

Hyödynnä seos siivoukseen

Älä kaada etikka-soodaseosta vielä pois. Voit hyvin käyttää sen muuhun siivoamiseen. Kalkinjäämät kaakeleissa pyyhkiytyvät helposti samalla lioksella.

Kostuta liina liuokseen ja pyyhi sillä vedenjakaja, suihkun seinät, lavuaari ja vessanpönttö.

Yhdellä ekologisella aineella saat kauniin kiiltävää, raikasta ja puhdasta ilman kemikaaleja.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat