Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu HPK-kapteeni mestaruusjuhlista: "Eiköhän me jotain keksitä"

Hämeenlinnan Pallokerhon kapteeni Otto Paajanen voitti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. Kokenut hyökkääjä johdatti joukkueensa Suomen mestaruuteen. 

HPK:n Suomen mestaruuteen ei uskonut ennen kauden alkua juuri kukaan. 

Pallokerhon ilmoitettu pelaajabudjetti ei ollut sarjan suurimpia, mutta joukkue hitsaantui ihailtavalla tavalla yhteen, mikä näkyi etenkin pudotuspeleissä. Palkintona siitä on Suomen mestaruus.

HPK:n kapteeeni Otto Paajanen ei osannut sanoa, että miten joukkue aikoo juhlia mestaruutta.

– Tästä koppiin ja siitä Hämeenlinnaa kohti. Eiköhän me siellä jotain keksitä, ymmärtääkseni ja toivon, että torilla on porukkaa. Katsoin jossain vaiheessa screenille ja siellä oli ihan älyttömästi porukkaa, Paajanen kertoi ottelun jälkeen. 

Paajasella olikin selvä viesti HPK:n kannattajille. 

– Nyt saa nauttia ja juhlia, antaa mennä vaan. Tämä on meidän joukkueen, organisaation ja koko kaupungin juttu. Meillä on ollut niin huikea kotiyleisö, kun kaupungilla liikkuu, siellä taputetaan selkään.

Äärimmäisen tasainen ja viihdyttävä finaalisarja eteni ansaitusti seitsemänteen otteluun. 

Kärpät pelasi hyvin, mutta HPK pystyi siitä huolimatta ottamaan 2-1-voiton. Jatkoajalla voittomaalin iski Markus Nenonen.

– Pelataan seiskapeliä ja Suomen mestaruudesta, se on jokaisen pikkupojan unelma. Tämä on käynyt varmasti jossain vaiheessa jokaisella mielessä lapsena, Paajanen hehkutti. 

HPK lähti altavastaajana lähes jokaiseen pudotuspelisarjaan – etenkin Tampereen Tapparaa sekä Kärppiä vastaan. 

Siitä huolimatta HPK raivasi esteet tieltään ja nosti Kanada-maljan ilmaan.

– Meillä oli alusta asti vaatimustaso siihen, että pitää voittaa mestaruus. Sitä välillä muistuteltiin, että puolustuspelaamisen pitää olla tietynlaista. Kun pleijarit alkoivat, tiesimme, että voimme voittaa jokaisen pelin.

 

Lue myös:

    Uusimmat