HPK:n tähtivahti heitti mestaruusottelun jälkeen piikin Ari Vallinille – "Oletko sä voittanut mitään!"

Hämeenlinnan Pallokerhon Suomen mestaruuteen torjunut Emil Larmi heitti Telia TV:n asiantuntijalle mielenkiintoisen kommentin ottelun päätyttyä. 

Larmi heitti jäältä tullessaan kuusinkertaiselle mestarille Ari Vallinille yllättävän kommentin:

– Oletko sä voittanut mitään! 

Larmille mestaruus on uran ensimmäinen. Larmi torjui ratkaisevassa finaaliottelussa 32 torjuntaa ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeimmilla hetkillä.

Tuntuiko pitkä ottelu ja pitkä kausi vartalossa pelin aikana?

– Ei sitä miettinyt, mutta nyt se tuntuu – jalka painaa, Larmi vastasi.

Larmi on intohimoinen piirtäjä, ja totesi, että Suomen mestaruudesta piirtyy unohtumaton kuva pääkopan sisälle. 

Larmi ei ole ikinä ollut lahjakkaimpia maalivahteja. 22-vuotias maalivahti kertoikin, että taustalla on pitkä työ menestyksen eteen. 

– Hemmetin pitkäjänteistä ja koko ajan on pitänyt jaksaa tehdä sitä. Vaikeillakin hetkillä. En ole ikinä ollut ykköskorin jätkä, enkä pidä itseäni vieläkään sellaisena. Jaksaa vain tehdä töitä, niin se saattaa palkita.

Larmia ja HPK:ta vastaan kaukalon toisessa päädyssä torjui Kärppien Veini Vehviläinen, joka on Larmin kanssa hyviä ystäviä. 

– Äsken vaihdettiin muutama sana. Täytyy nostaa hattua, ihan uskomaton ihminen. Tajuttoman hyvä maalivahti ja tuo, miten hän pystyi pelin jälkeen onnittelemaan ja minkälainen hän pystyi olemaan sen jälkeen, nostan hattua älyttömästi, Larmi kehui. 

HPK:n tarina on ollut hieno ja joukkueen menestyksen taustalla on etenkin joukkuhenki ja veljeys. 

– Jostain se vain tulee, kun kemiat "mätsää". Olen aika monen kanssa vetänyt monta vuotta tässä. ja saatiin tällainen huipennus.


 

Lue myös:

    Uusimmat