Psykologi neuvoo: Naisen eroottiset pisteet parantavat seksielämää

G-pisteen olemassaolosta kiistellään edelleen. Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan aiheessa ei ole mitään epäselvää: G-pisteen lisäksi on olemassa useita muitakin eroottisia pisteitä.

Uusi tutkimus: G-piste on olemassa! Hetkinen, väärä hälytys, ei olekaan. Kuulostaako tutulta? 

Lähes kuukausittain alan lehdissä julkaistaan tutkimuksia siitä, onko mystistä G-pistettä olemassa. Rakkaudesta ja parisuhteesta Mitä on rakkaus? ja Rakas parisuhde -teokset kirjoittaneen psykologi Tony Dunderfeltin mukaan aiheessa ei ole mitään epäselvää. 

– Se on takuuvarmasti olemassa. Lisäksi on X-piste, A-piste, T-piste, P-piste ja niin edelleen. Ne ovat naisen sisällä olevia rakkauden alueita, rakkauden kiihdyttämisalueita, Dunderfelt kuvailee. 

"Niin kauan kuin keskustelu käy sellaisissa sfääreissä, että onko pisteitä olemassa vai ei, emme pääse kulttuurisesti eteenpäin."

– Niin kauan kuin keskustelu käy sellaisissa sfääreissä, että onko pisteitä olemassa vai ei, emme pääse kulttuurisesti eteenpäin. 

Kyse ei ole pisteistä, joita vain painellaan ja maagisia asioita tapahtuu. Ohjeita pisteiden stimuloimiseen voi kuitenkin verrattain hankalaa saada. 

– Parisuhdeneuvonnassa niistä ei uskalleta puhua, sillä terapeutti pelkää, ettei aihe ehkä ole vielä tieteellisesti todistettu. Sitten puhutaan vain keskustelun tärkeydestä. Keskustelu on vain osa parisuhteen kommunikaatiota. Pikemminkin voi sanoa, että kommunikaatio pariskunnan välillä on tärkeää, mutta keskustelu on vain pieni osa sitä. Kommunikaatio on kaikkea koskettamisesta pussaamiseen ja eroottiseen seksiin, Dunderfelt sanoo.

Hän puhuu seksuaalisuudesta kommunikaationa, ei ”pelkästään panemisena”.

– Panemisessa ei ole niin paljoa kommunikaatiota. Molemmat uppoutuvat omaan tekemiseen eivätkä välttämättä kommunikoi toisen kanssa. Tai toinen panee silmät kiinni ja toivoo, että tämä olisi pian ohi. Ei siinä ole paljoa kommunikaatiota, Dunderfelt kuvaa.

Uusi näkökulma seksiin

Dunderfeltin mukaan mies voi helposti oppia, missä naisen intiimit, eroottiset alueet ovat ja miten ne toimivat.

– Se monipuolistaa rakastelua huomattavasti. Nämä ovat myös sellaisia alueita, joita naisen on vaikea itse stimuloida. Hän tarvitsee yleensä siihen partnerin, Dunderfelt sanoo.

– Tämä on yksi uusi näkökulma seksiin: seksi ei ole pelkkää asentojen vaihtelua, vaan se on näiden sisäisten nautintoalueiden herättämistä. Silloin seksistä tulee enemmän seikkailua ja yhdessäoloa kuin sokeaa paneskelua. Sokea paneskelukin on yleensä hauskaa jonkin aikaa, ja tässä ihmiset ja pariskunnat vaihtelevat. Jos puhutaan yleisesti, niin perinteinen yhdyntäseksi on pidemmän päälle melko tylsää.

Lue myös:

    Uusimmat