Prinssi Daniel kertoo lastensa urheiluharrastuksista – 9-vuotiaan prinsessa Estellen lajivalinta yllättää

3:49
Näin satumaisissa tunnelmissa vietettiin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häitä 11 vuotta sitten

Prinssi Daniel kertoi Aftonbladetin laajassa haastattelussa myös prinsessa Estellen ja prinssi Oscarin urheiluharrastuksista.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin perustama Generation Pep -järjestö keskittyy lasten ja nuorten hyvinvointiin. Järjestön teettämästä kyselystä kävi ilmi huolestuttava asia: ainoastaan kymmenen prosenttia ruotsalaislapsista elää terveellisesti, eli saa terveellistä ruokaa ja liikkuu riittävästi. 

Prinssi Daniel kommentoi Aftonbladetin laajassa haastattelussa tuloksia ja kuvaili niitä hyvin huolestuttaviksi.

– Olin varautunut, että ruokavalion suhteen tulokset voivat olla huonot, mutta enemmän yllätyin siitä, että vain kaksi kymmenestä liikkuu riittävästi. Sillä voi olla seurauksia, prinssi pohti lehdessä.

Jalkapallokentällä tehdyssä haastattelussa prinssi kertoi myös omien lastensa urheiluharrastuksista, kun häneltä kysyttiin, pelaavatko 9-vuotias prinsessa Estelle ja 5-vuotias prinssi Oscar isänsä tapaan jalkapalloa.

– Oscar käy jalkapallokoulussa, mutta Estelle on koristyttö. Hän pitää koriksesta enemmän, mutta hän on vasta yhdeksänvuotias.

Koripallo ei ole harrastajamääriltään yhtä suuri laji Ruotsissa kuin jalkapallo. Svensk Damtidning -lehdessä kuitenkin todetaan, ettei Estellen lajivalinta välttämättä olekaan kovin yllättävä – 9-vuotias prinsessa kun vaikuttaa tuoreiden kuvien perusteella olevan varsin pitkä ikäisekseen.

Prinssi Daniel kertoi pelanneensa prinssi Oscarin kanssa jalkapalloa juuri ennen Aftonbladetin haastattelua.

– Meillä on pihalla maali. Oscar tahtoi olla maalilla ja huusi "ammu ylös, isä". Kyllähän siitä nauttii.

Prinssi sanoo kannustavansa lapsiaan harrastamaan ja kuljettaa heitä harrastuksiin. Hän harmittelee sitä, ettei kentän laidalle ole päässyt kannustamaan viime aikoina.

– Nyt heillä ei ole vielä ollut pelejä. Tai Estellellä oli kaksi korispeliä, mutta vanhemmat eivät päässeet halliin katsomaan, Daniel harmittelee.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel harrastavat liikuntaa myös yhdessä lastensa kanssa. Perhe on bongattu yhdessä laskettelurinteestä, ja viime talvena kuninkaalliset suuntasivat myös hiihtoladulle. Tuolloin mukana olivat myös kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.

Vuonna 2016 prinsessa Estellen uutisoitiin ottavan myös balettitunteja. Prinssi Daniel oli jo aiemmin kertonut, että tytär nauttii kovasti tanssimisesta.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja