Prinsessa Victorialla ja prinsessa Estellellä on ainutlaatuinen suhde – Ruotsin tunnetuimmat äiti ja tytär ovat kuin kaksi marjaa

Kruununprinsessa Victoria ja prinsessa Estelle on totuttu näkemään yhteneväisissä asuissa - tässä äidin ja tyttären tyylinäyte vuodelta 2015

Ruotsin kruununprinsessa Victorialla ja hänen esikoistyttärellään Estellellä on poikkeuksellinen äiti-tytär-suhde.

Myös naapurimaassamme Ruotsissa vietetään tänään sunnuntaina äitienpäivää. Näin tekevät varmasti myös kenties Ruotsin tunnetuimmat äiti ja tytär, kruununprinsessa Victoria, 43, ja prinsessa Estelle, 9.

Siinä missä kruununprinsessan ja hänen äitinsä kuningatar Silvian suhteesta ei ole kirjoitettu kovin paljon, on Victorian ja hänen tyttärensä välillä poikkeuksellinen side: Molemmat tulevat aikanaan olemaan Ruotsin hallitsijoita. Kruununprinsessa Victoriaa on valmisteltu tuleviin tehtäviinsä tämän lapsuudesta asti, ja tultuaan itse äidiksi Victoria on yhtä lailla alkanut valmistella Estelleä siihen, mitä tarkoittaa olla aikanaan Ruotsin kruununprinsessa ja lopulta kuningatar.

Estelle Silvia Ewa Mary syntyi helmikuussa 2012 kuningas Kaarle Kustaan vanhimmaksi lapsenlapseksi ja hänen nimessään ovat vahvasti läsnä hänen molemmat isoäitinsä: kuningatar Silvia ja prinssi Danielin äiti Ewa Westling

Tyttärensä syntymän jälkeen kruununprinsessa valitsi lastenhoitajaksi todellisen luottohenkilön: Estellen hoitaja Elisabeth Zimmerman hoiti nimittäin myös Victoriaa tämän sisaruksia vuosina 1979-1991.

Kruununprinsessa Victorian on kerrottu tahtovan, että hänen tyttärensä tuntee hyvin Bernadotte-suvun ja Ruotsin historian ja Estellen "drottningskola" aloitettiin, kun tytär oli vasta 2-vuotias. Tuolloin Estelle vieraili omassa herttuakunnassaan Itä-Götanmaalla ja otti heti paikkansa kätellessään reippaasti ihmisiä avatessaan omaa nimeään kantavan satupolun alueella.

Kuningatarkoulu onkin aloitettu hyvin lapsiläheisesti: Estelle on päässyt tutustumaan muun muassa kruunun kalleuksiin ja Bernadotte-suvun kirjastoon yhdessä äitinsä ja isoisänsä kanssa.

Estelle on kuitenkin päässyt näkemään myös läheltä äitinsä työtä, sillä hän on jo hyvin pienestä pitäen ollut usein mukana Victorian edustustehtävissä. Tällaisissa tilaisuuksissa äiti ja tytär ovat ehtineet ihastuttaa kuninkaallisfaneja valitsemalla usein ylleen yhteneväiset asukokonaisuudet.

Siinä missä Estelle muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon kruununprinsessa Victoriaa, eivät yhteneväisyydet äidin ja tyttären välillä jää kasvojen piirteisiin ja samankaltaisiin vaatevalintoihin. Kuningas Kaarle Kustaan sisar prinsessa Birgitta on nimittäin luonnehtinut näkevänsä Estellessä myös paljon samankaltaisia luonteenpiirteitä kuin Victoria-äidillä. Isotäti luonnehti Estelleä Svensk Damtidningin haastattelussa joitain vuosia sitten "suloiseksi, tunteikkaaksi ja kultaiseksi".

Mallikelpoisesti ja aina aurinkoisesti hymyillen julkisuudessa vanhempiensa rinnalla esiintynyt pieni prinsessa onkin hurmannut kuninkaallisfanit täysin. Jopa Britannian prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen on kerrottu ihastelleen 6-vuotiaan Estellen hillittyä ja vieraanvaraista esiintymistä, kun Cambridgen herttuapari vieraili kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kotona Hagan linnassa vuonna 2018.

Edustustehtävissä loistanut Estelle onkin hyvin todennäköisesti ottanut oppia juuri äidistään, joka työskenteli täysillä myös molempien raskauksiensa aikana.

– Niin kauan kuin oloni on hyvä, ei matkustaminen ole ongelma. Ja tunnen oloni mahtavaksi, Victoria ilmoitti Expressenin mukaan matkattuaan raskaana ollessaan työmatkalle Peruun kuningatar Silvian huolista piittaamatta.

Äitiä ja tytärtä tullaankin varmasti näkemään yhä enemmän yhdessä erilaisissa tilaisuuksissa, kunhan koronapandemia hellittää ja myös kuninkaalliset siirtyvät etäyhteyksien välityksellä tapahtuvista tilaisuuksista takaisin ihmisten ilmoille. Tästä kielii se, että kuningas Kaarle Kustaa päätti lokakuussa 2019 pienentää hovia ja riisua kuninkaalliset velvollisuudet Estellen ja tämän pikkuveljen prinssi Oscarin serkuilta, prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen lapsilta.

Poikkeuksellisesta asemastaan huolimatta kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat tahtoneet kasvattaa Estellen ja Oscarin niin tavallisesti kuin mahdollista. Ruotsin hovi onkin julkaissut kuvia pienistä kuninkaallisista avokätisemmin kuin monien muiden maiden kuninkaalliset.

Pelkkien harkittujen syntymäpäiväpotrettien sijaan Estelle ja Oscar onkin totuttu näkemään täysin samanlaisten askareiden parissa kuin muutkin lapset: muun muassa leipomassa piparkakkuja sekä hiihtoladulla ja luontoretkillä yhdessä perheensä kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja