Prinssi Georgea, 7, ja prinsessa Estelleä, 8, koulitaan kovaa vauhtia kuninkaaksi ja kuningattareksi – näin pieniä kuninkaallisia valmistellaan tuleviin tehtäviinsä

Estelle nautti Victorian nimipäiväjuhlista 1:18
Prinsessa Estelle on tottunut edustamaan äitinsä rinnalla jo pienestä pitäen

Sekä Britanniassa että Ruotsissa pieniä kuninkaallisia Georgea ja Estelleä koulitaan jo kovaa vauhtia tuleviksi hallitsijoiksi.

MTV Uutiset julkaisee uudelleen suosituimpia artikkeleita. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 3.10.2020.

Vallanvaihdossa voi kestää Britanniassa vielä pitkään, sillä 94-vuotias kuningatar Elisabet ei ole toistaiseksi antanut minkäänlaisia merkkejä siitä, että olisi vetäytymässä valtaistuimelta. 

Näin ollen ensimmäisenä kruununperimysjärjestyksessä oleva prinssi Charles on saanut kyseenalaisen kunnian odotettuaan valtaan nousemista ennätyksellisen pitkään. Charlesin pojanpoikaa, 7-vuotiasta prinssi Georgea, on kuitenkin valmisteltu jo jonkun aikaa siihen, että myös hänestä tulee aikanaan Britannian hallitsija.

Tatler-lehti kertoi viime talvena, että prinssi William ja herttuatar Catherine ovat valmistelleet poikaansa tulevaan käyttämällä apuna satukirjaa, jossa Georgelle ja hänen 5-vuotiaalle sisarelleen prinsessa Charlottelle kerrotaan heidän tulevista rooleistaan lapsentajuisesti.

– William ja Kate ovat puhuneet Georgelle ja Charlottelle heidän tulvista rooleistaan, mutta sävy on ollut sellainen, että lapset pystyvät ymmärtämään sen, eivätkä hämmenny, lähipiiristä on hiiskuttu.

– George tietää, että hänessä on jotain erityistä ja että hänestä tulee kuningas jonain päivänä.

Lähteen mukaan sekä George että hänen pikkusiskonsa ovat luonteiltaan sellaisia, että he pärjäävät mainiosti sosiaalisissa tilanteissa.

– Georgesta on kasvanut itsevarma pieni poika, joka rakastaa uusiin ihmisiin tutustumista. He eivät hermostu julkisesti ja ovat jo osoittaneet merkkejä siitä, että heissä on ainesta johtajiksi.

Lisäksi Georgen on kerrottu pitävän esimerkiksi Leijonakuningas-elokuvasta, jossa niin ikään käsitellään samanlaisia teemoja.

Cheatsheet-sivuston mukaan myös Georgen sedän prinssi Harryn ja tämän puolison herttuatar Meghanin päätöksen vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksista uskotaan vaikuttavan myöhemmin merkittävästi myös prinssi Georgen ja tämän sisarusten edustustehtävien määrään, kun nämä saavuttavat sopivan iän.

Alkuvuodesta myös uuden vuoden kunniaksi julkaistun potretin spekuloitiin saaneen Harryn ja Meghanin tuntemaan itsensä ulkopuolisiksi hovissa, kun potretissa poseerasivat kuningatar Elisabetin seurassa vain prinssi Charles, prinssi William ja prinssi George.

Brittihovi on tunnettu vahvoista perinteistään. Yksi sellainen on ollut, että perheen pojat ovat käyneet koulunsa sisäoppilaitoksissa. George aloitti koulutiensä Thomas Battersean koulussa Lontoossa, mutta kesällä muun muassa brittilehti Mirrorissa spekuloitiin, että vaihto sisäoppilaitokseen saattaa olla edessä vuoden kuluttua, jos sukuperinteet jatkuvat myös Georgen kohdalla.

Prinssi William ja prinssi Harry kävivät Berkshiressa sijaitsevaa Ludgroven koulua, joka on 8–13-vuotiaille pojille tarkoitettu sisäoppilaitos. Tämän jälkeen myös Georgen mahdollisena opinahjona pidetään Eton Collegea, joka on perinteisesti niin ikään ollut kuninkaallisten suosiossa.

Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Sewardin arvioi kesällä, että prinssi William ja herttuatar Catherine tulevat kuitenkin miettimään erittäin tarkkaan, miten he menettelevät vanhimman poikansa ja tulevan kuninkaan suhteen asiassa.

– Luulen, että he odottavat ja katsovat kuinka heidän lapsensa persoona kehittyy ja pohtivat sen mukaan olisiko lapsi onnellinen asuessaan poissa kotoa, Seward pohti.

Kuningatarkoulu alkoi jo 2-vuotiaana

Samassa tilanteessa prinssi Georgen kanssa on myös Ruotsin prinsessa Estelle, joka täytti helmikuussa 8 vuotta. Estelle seuraa kruununperimysjärjestyksessä äitiään kruununprinsessa Victoriaa, joka tulee astumaan valtaistuimelle isänsä Kaarle Kustaan jälkeen.

Ruotsalaislehtien mukaan myös Estellen koulutus kuningattareksi on alkanut jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Tuleva kuningatar on herättänyt valtavasti ihailua ruotsalaisten keskuudessa jo aivan pienestä pitäen. Estelle on hoitanut jo pitkään myös edustustehtäviä, joihin hän tutustui ensimmäisen kerran vain 2-vuotiaana, kun hän vieraili omassa herttuakunnassaan Itä-Götanmaalla ja kätteli jo tuolloin ihmisiä reippaasti avatessaan omaa nimeään kantavan satupolun alueella.

Ruotsalaislehdissä on käytetty jo useampaan otteeseen sanaa "drottningskola", eli kuningatarkoulu. Svensk Damtidningin ja Allt om kungligt -sivuston mukaan kruununprinsessa Victoria tahtoo ainakin aluksi perehdyttää esikoistytärtään kuninkaallisen perheen historiaan ja myöhemmin perusteellisesti myös Ruotsin historiaan. 

Perehdytys on aloitettu jännittävästi ja lapsiläheisesti. Estelle on muun muassa päässyt tutustumaan kruunun kalleuksiin ja nähnyt muun muassa sen, miltä hänen aikanaan kuningattarena saamansa vuodelta 1854 peräisin oleva kruunu näyttää sekä tutustumaan Bernadotte-suvun kirjastoon kuninkaanlinnassa, missä paikalla oli myös isoisä Kaarle Kustaa.

Lisäksi Estelle on nähty usein mukana äitinsä kanssa tämän edustustehtävissä, mikä varmasti on myös osa tulevan kuningattaren perehdytystä.

Näin oli myös vuonna 2018, kun prinssi William ja herttuatar Catherine vierailivat kruununprinsessa Victorian perheen kotona Hagan linnassa. Muun muassa ruotsalaislehti Expressenissä ihasteltiin tuolloin 6-vuotiaan Estellen hillittyä ja vieraanvaraista käytöstä.

Lehti kertoi tuolloin, että tulevalle kuningattarelle oli jo ryhdytty opettamaan myös englannin kieltä. Tästä ovat huolehtineet kaksi englantia puhuvaa lastenhoitajaa.

Aftonbladetissa muistutetaan puolestaan, että kruununprinsessa Victoria on saanut myös aikuisena koulutuksen, joka on räätälöity tulevaa tehtävää varten. Vickan on opiskellut muun muassa ranskaa, valtio-oppia sekä kriisinhallintaa. 

Lehdessä arvioidaankin, että myös Estellen tuleva koulutus tullaan aikanaan suunnittelemaan samankaltaisesti, eikä tämä tule todennäköisesti kouluttautumaan esimerkiksi opettajaksi tai mikrobiologiksi, vaan sen sijaan opiskelemaan laaja-alaisesti erilaisia aiheita, joiden avulla tästä saadaan koulittua hyvä edustaja Ruotsille.

Lue myös:

    Uusimmat