Prinsessa Sofia kääri koronakriisin keskellä hihansa ja pestautui sairaalatyöhön – prinsessalta kaunis ele vastavalmistuneille sairaanhoitajille

Leppoisa tunnelma ristiäiskirkossa 0:12

Ruotsin prinsessa Sofia on jälleen ilmaissut tukensa sairaanhoitajille. Prinsessa on keväästä asti tehnyt vapaaehtoistyötä yksityissairaalassa.

Ruotsin prinssi Carl Philipin puoliso prinsessa Sofia sai aiemmin keväällä kehuja toiminnastaan, kun hän pestautui vapaaehtoistyöhön sairaalamaailmaan keskellä koronaviruskriisiä.

Prinsessa kävi lomautetulle lentohenkilöstölle tarkoitetun koulutuksen ja on sen jälkeen avustanut hoitajia Sophiahemmet-sairaalassa, joka sijaitsee varsin lähellä prinssiparin kotia Tukholman Djurgårdenin alueella.

Prinsessalta nähtiin myös tällä viikolla kaunis ele samaista sairaalaa kohtaan, sillä hän osallistui sairaalan yhteydessä toimivan Sophiahemmet Högskolan valmistujaistilaisuuteen digitaalisesti yhdessä rehtori Johanna Adamin kanssa. 

– Tänään oli Sophiahemmet Högskolanin valmistujaispäivä sairaanhoitajille ja erikoissairaanhoitajille, joita on odotettu ja joiden työlle on tarvetta haastavina aikoina terveydenhuollossa, Sofia kirjoitti prinssiparin Instagram-tilillä ja onnittelu vastavalmistuneita.

Prinsessan puhe vastavalmistuneille julkaistiin myös Ruotsin hovin Instagram-tilillä, jolla annettiin myös ymmärtää, että prinsessan huhtikuussa alkanut vapaaehtoistyö sairaalassa jatkuu edelleen.

Sofia kertoi huhtikuussa, että yksityissairaalasta on koronakriisin vuoksi lainattu 40 työntekijää työskentelemään tehohoidossa muissa sairaaloissa. Yksityissairaala puolestaan avustaa poikkeustilassa muun muassa tekemällä syöpäleikkauksia.

Prinsessan tehtäviin on kuulunut yhdessä muiden vasta koulutettujen kollegoiden kanssa avustaa varsinaista hoitohenkilökuntaa niin potilaiden hoitoon kuin siivoukseen liittyvissä tehtävissä.

– Olen aiemminkin ollut mukana Sophiahemmetin toiminnassa. On palkitsevaa, että minulla on mahdollisuus auttaa vaikealla hetkellä. Kiitos siitä! prinsessa kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat