Prinsessa Sofialta yllätysratkaisu – ryhtyy tositoimiin koronakriisin keskellä

1:54
Tämä kaikki sinun täytyy tietää koronaviruksesta

Ruotsin prinsessa Sofia on ruotsalaislehtien mukaan suorittanut kolmepäiväisen koulutuksen, joka on tarkoitettu lentoyhtiö SAS:n lomautetuille työntekijöille.

Ruotsissa koronavirustartuntojen ja kuolemien määrä on tilastojen mukaan yhä Pohjoismaiden korkeimmalla tasolla.

Myös maan kuninkaalliset ovat ottaneet kantaa tilanteeseen ja muistutelleet ahkerasti muun muassa käsienpesun merkityksestä sosiaalisen median kautta.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan prinssi Carl Philipin puoliso prinsessa Sofia on kuitenkin ottanut uuden askeleen taistelussa koronapandemiaa vastaan. Lehti uutisoi, että prinsessa aikoo jo lähiaikoina alkaa avustaa terveydenhuoltoalan työntekijöitä Sophiahemmetin yksityissairaalassa Tukholmassa.

Prinsessa on lehden mukaan suorittanut kolme päivää kestävän koulutuksen, joka on alun perin räätälöity lentoyhtiö SAS:n lomautetuille työntekijöille, jotta heistä on saatu apua terveydenhuoltoon, kun työvoima on ylikuormittunutta vaativassa tilanteessa. 

Hovin tiedottaja Marghareta Thorgren vahvistaa tiedot.

– Hän tahtoo kriisin aikana tukea terveydenhuoltoalan työntekijöitä, Thorgren kommentoi.

Expressen haastatteli aiemmin samaiseen koulutukseen liittyen SAS:n stuerttia Rasmus Savemania.

Hän kertoi oppineensa koulutuksessa muun muassa potilaiden siirtämistä sängystä pyörätuoliin, hygieniaan liittyviä taitoja sekä suojavarusteiden käyttöä.

– Tuntuu hyvältä tehdä jotain yhteiskunnan hyväksi, Saveman kommentoi.

Kuningas Kaarle Kustaa piti maaliskuussa harvinaisen, kansalle suunnatun puheen pandemiaan liittyen. Kuningas korosti puheessaan myös toivoa paremmasta, huolimatta maailmaa myllertävästä viruksesta sekä pelosta, joka on monien mielessä tällä hetkellä.

– Nykyisen kaltaiset vaikeat tilanteet tarjoavat myös mahdollisuuden. Kyvyn tuoda esiin parhaat meissä itsessämme, kansakuntana ja ihmisinä. Tilanteen vakavuutta ei pidä vähätellä, mutta on myös hyviä syitä tuntea toivoa ja luottamusta, kuningas sanoi.

Kuninkaalliset näyttivät myös pääsiäisenä esimerkkiä siitä, kuinka he viettivät juhlapyhää digitaalisen yhteyden välityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja