Prinsessa Estellen koulu suljettiin Tukholmassa: "Koulun opiskelijalla on vahvistettu koronavirustartunta"

Kartta näyttää, kuinka laajalle koronavirus on nyt levinnyt – yli puolet tartunnan saaneista parantunut 3:14
Koronaviruksen leviämistä käsiteltiin MTV Uutiset Livessä 2. maaliskuuta

8-vuotiaan prinsessa Estellen käymä yksityiskoulu on sulkenut ovensa koronavirustartunnan takia.

Kruununprinsessa Victorian vanhimman tyttären, 8-vuotiaan prinsessa Estellen käymän tukholmalaisen Campus Manilla -yksityiskoulun eräällä oppilalla on todettu koronavirustartunta. Koulu suljettiin torstaina 5. maaliskuuta, kertoo Aftonbladet. Asia on herättänyt kiivaita tunteita oppilaiden vanhempien keskuudessa. 

Asiasta tiedotettiin koulun oppilaiden vanhemmille viime yönä koulun intranetin kautta.

– Tavoitteena koko koulun sulkemisessa on varmistaa oppilaiden, huoltajien sekä henkilökunnan turvallisuus tilanteessa, josta monet ovat huolissaan ja josta nyt tiedämme, että koulun opiskelijalla on vahvistettu koronavirustartunta, viestissä kerrottiin. 

Vanhemmille lähetetyssä viestissä todettiin myös, että vaikka oppilailla on tapauksen johdosta ylimääräinen opintopäivä kotonaan, koulun henkilökunta odottaa vielä viranomaisilta ohjeita siitä, miten vastaisuudessa toimitaan. 

Oppilaiden vanhemmat ovat lähteiden mukaan olleet erittäin vihaisia asiasta. Ihmetystä on aiheuttanut muun muassa se, ettei koulu ole suorittanut minkäänlaisia toimia aiemmin, vaikka sen useat oppilaat olivat vierailleet hiihtoloman aikana Pohjois-Italian riskialueella ja näin ollen mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle.  

– Mielestäni on yllättävää, ettei tätä ole otettu vakavasti ja toimittu aiemmin, eräs vanhempi kommentoi. 

– Minulla oli tunne, että näin voisi tapahtua, enkä halua pelata venäläistä rulettia lapseni kanssa, kun kyseessä on näin vakava sairaus. 

Hovin mukaan tapaus ei ole vaikuttanut prinsessa Estelleen tai hänen vointiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat