Pride-viikon kirvoittama kirjeenvaihto jatkuu: Päivi Räsänen vastasi Tuure Boeliukselle: "Juuri näin tulee toimia yhteiskunnassa – käyttää sananvapautta"

3:04
Sosiaalisessa mediassa on kuohuttanut kansanedustaja Päivi Räsäsen twiitti seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtumasta – Räsäsen tekstiä kritisoinut Tuure Boelius MTV Uutiset Liven haastattelussa

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) vastasi iltamyöhällä YouTube-tähti Tuure Boeliuksen hänelle lähettämään avoimeen kirjeeseen.

Tuure Boelius julkaisi aiemmin päivällä Instagramissa vasta-argumentin Päivi Räsäselle, joka oli kyseenalaistanut Pride-viikon Twitter-tilillään Pride-viikon. 

Boelius tuohtui Räsäsen sanoista. Hän postasi vastauksessaan myös kuvan, jossa hän poseeraa nuorena poikana Räsäsen kanssa.

– Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TV:stä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin, Boelius kirjoitti.

– Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa.
Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin, Boelius jatkaa.

Päivi Räsänen lähetti oman vastauksensa tiedotteen muodossa ennen puoltayötä torstaina.

– Kiitos kirjeestäsi, jonka ehdin nyt vasta iltamyöhällä töiden jälkeen lukemaan! Juuri näin tulee toimia yhteiskunnassa – käyttää sananvapautta ja käydä keskustelua asioista, joissa olemme eri mieltä. Kivan kuvan olit muutaman vuoden takaa löytänyt. Omasta puolestani olen valmis uuteenkin kaverikuvaan, Räsänen vastasi.

Hän lisää, että nuorten  hämmennys omasta identiteetistään voi johtaa peruuttamattomiin hoitoihin ja leikkauksiin.

–Sukupuolen moninaisuuden käsite sisältää myös ajatuksen siitä, että sen voisi itse valita. Sateenkaariyhteisöjen taholta murrosiän identiteettiongelmiin tarjotaan selitykseksi väärää sukupuolta. Sukupuolen ”korjaamiseen” liittyviä hormonihoitoja ja leikkauksia vaaditaan nuorille ja jopa lapsille.

– Nuorten hämmennys omasta identiteetistä on lisääntynyt, mikä näkyy lyhyessä ajassa sukupuolenvaihdosten moninkertaistumisena. Nuorena aloitetut hormonihoidot, rintojen poisto ja sukuelinten leikkaukset aiheuttavat pysyviä ja palautumattomia vaurioita, joita monet katuvat vuosien jälkeen. Kuka kantaa vastuun seurauksista?, Räsänen kirjoittaa.

Boelius kirjoittaa Instagram-viestissään myös jumalasta.

– Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi, Boelius kirjoittaa.

Räsänen vastaa myös tähän.

– Päätät kirjeesi pohdintaan Jumalasta, ”minun ajatusteni Jumalasta” ja ”sinun Jumalastasi”. Jumala ei ole meidän kummankaan ajatusten luomus, vaan hän on itse luonut meidät ja ilmoittaa itsensä omassa sanassaan. Sen tiedän, että sinä Tuure olet Jeesukselle rakas, Räsänen päättää kirjeensä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja