Presidentti Niinistö Puolustusvoimien rikosepäilyistä: Erikoista, että tapauksia nousee esiin

2:01
Video: Kohut seuraavat toisiaan Puolustusvoimissa.

Presidentti Sauli Niinistö pitää erikoisena, että Puolustusvoimista on tullut ilmi useampia väärinkäytösepäilyjä. Niinistö huomauttaa STT:lle, että tapaukset ovat nousseet esiin pitkälti sivullisten kanteluista, mutta ei halua arvioida tarkemmin, mistä tämä johtuu.

Näkyvin tapauksista liittyy Ilmavoimien vapaaehtoiseen harjoitukseen Lemmenjoella, jossa Karjalan lennoston silloisen komentajan epäillään käyttäytyneen epäasiallisesti. Ilmavoimien pian väistyvän komentajan Sampo Eskelisen epäillään puolestaan viivytelleen alaiseensa kohdistuneiden epäilyjen selvittämisessä.

Ilmasotakoulussa ja Merivoimissa on ollut myös epäilyjä esteellisyydestä.

–  On tietysti aika erikoista, että niitä nyt sattuu esiin nousemaan. Ymmärtäisin, että ne ovat nousseet esiin aika pitkälti sivullisten kanteluista tai joidenkin kanteluista, Niinistö sanoi Strasbourgissa.

Niinistön mielestä on hyvä, että tapaukset tulevat julki. Se toimii hänen mukaansa ojennuksena, jos asenteissa on ollut parantamisen varaa.

Niinistö kertoi tapaavansa lähiaikoina Ilmavoimien ja Merivoimien uudet komentajat ja nostavansa tapaukset esiin.

Nato-selvitys "höpöhöpötouhua"

Niinistö kommentoi STT:lle myös tuoretta selvitystä, jonka mukaan hänen kannallaan on suuri merkitys suomalaisten Nato-kantaan. Alma Median selvityksen mukaan vajaa puolet tukisi Niinistön ratkaisua, jos tämä liputtaisi jäsenyyden puolesta.

–  Se on ihan höpöhöpötouhua, Niinistö sanoo ykskantaan.

Hän muistuttaa kertoneensa vuosikausia, ettei kannata jäsenyyttä.

–  En usko tällaiseen automaattiseurantaan, että väki lähtee mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja