Presidentti Niinistö: Idälle ja lännelle yhteinen rintama yhteistä vihollista vastaan

Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että Pariisin terrori-iskut synnyttäisivät yhteisen rintaman terrorismia vastaan.

Niinistö kertoi odottavansa aloitetta tähän suuntaan. Aloite voisi tulla esimerkiksi Ranskan presidentiltä Francois Hollandelta.

Presidentin mukaan iskut havahduttavat ajattelemaan ja toimivat varoitusignaalina myös suomalaisille.

Niinistö ja hallitus saivat alkuillasta päivityksen Pariisin iskuista ja niiden vaikutuksista Suomessa. Niinistön mukaan arviot ja tiedot eivät olleet kovin paljon muuttaneet iltapäivän mittaan.

Viranomaisten tekemien arvioiden mukaan terroriteon uhka on Suomessa edelleen matalalla tasolla. Valmiustasoa on kuitenkin nostettu.

– Kovasti toivoisin sitä, että syntyisi ajattelu yhteisestä vihollisesta maailmanlaajuisesti, Niinistö kommentoi iskujen jälkeistä tilannetta Valtioneuvoston linnassa.

– Jos terrorismia halutaan lähteä torjumaan pontevasti, siihen olisi nyt oikea hetki.

Terrorismin torjunnassa myös Yhdysvallat ja Venäjä voisivat yhdistää voimansa äärijärjestö Isisin avainalueilla Syyriassa ja Irakiassa.

– Siellä ovat rinnakkain amerikkalaiset ja venäläiset koneet, jos ne kerrankin ottaisivat kurssin samaan suuntaan, presidentti toivoi.

Niinistön mukaan ei ole mitään syytä siihen, että suomalaiset muuttaisivat asennettaan turvapaikanhakijoihin Pariisin terrori-iskun takia. Hän korostaa, että turvapaikanhakijat ja Pariisissa riehuneet terroristit ovat aivan eri asioita.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on Niinistön mukaan varmasti myös sellaisia, joilla on yhteyksiä terrorijärjestöihin. Heidän kohdallaan on äärimmäisen tärkeää, että tarkkailu ja tiedon vaihto toimii.

– Tässä suhteessa meillä (Suomessa) on ongelma: me saamme tietoja mutta emme kovin paljon pysty niitä keräämään itse.

Korjattu jutun otsikkoa klo 21.10. Presidentti toivoo yhteistä rintamaa, ei rintamaa vain länsimailta. Täydennetty myös juttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja