Presidentti Niinistö kommentoi Putinin ja Bidenin tapaamista MTV:lle: "Merkittävintä on asevalvonta"

1:25
Katso video: Presidentti Niinistö kommentoi Putinin ja Bidenin tapaamista MTV:lle.

Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit tapasivat tänään Sveitsin Genevessä huippukokouksessa. Suomen presidentti Sauli Niinistö kommentoi Bidenin ja Putinin tapaamista MTV Uutisille.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisessa merkittävintä on sopu asevalvonnasta. Tämä on tärkeää myös Suomen kannalta.

– Ensinnäkin maailmahan on jakaantunut ja jakautumassa vahvasti blokkeihin. Siinä ei ole sinänsä mitään uutta, mutta niiden välinen kuilu on alkanut vaikuttaa kovin syvältä, toteaa tasavallan presidentti Niinistö MTV Uutisten haastattelussa.

– Kiinnitin erityisesti huomiota asevalvontaa koskeviin kommentteihin. Molemmat presidentit sen totesivat ja Biden kuvasi keskusteluja hyvinkin yksityiskohtaisiksi. Juuri nyt on saatu osapuolten julkilausuma, jossa presidentit toteavat vahvistavansa käsityksensä siitä, että ydinsotaa ei kukaan voi voittaa, eikä sellaista pidä koskaan käydä. Tämä on minusta hyvä alku.

Suurvaltojen asevalvonta on tärkeää myös Suomen kannalta.

– Suomen kannalta kaikkein merkittävintä mitä suurvallat voivat keskenään keskustella ja ennen kaikkea jos vielä sopivatkin – on tietysti kaikki se, mikä liittyy asevalvontaan. Se on tuiki tärkeää. Toisaalta pieni maa ja suuremmatkin maat toivoisivat, että maailmassa säilyisi jonkinlainen järjestys ja että voisimme ainakin turvallisin mielin ajatella, että sotimiseen asti ei edettäisi.

Kokonaisuutena tapaamista voi luonnehtia positiiviseksi.

– Kyllä kai kaiken kaikkiaan tässä mentiin ohuen sillan rakentamisen kautta, joka minimissään tarkoittaa sitä että osapuolet tietävät toistensa ajatukset, joka on jo parempi kuin se että oltaisiin täydessä tuntemattomuudessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja