Presidentti Niinistö kommentoi MTV:lle Kreikan rajalla puhjennutta kriisiä: "Yksinkertaisia lääkkeitä ei ole"

Presidentti Niinistö kommentoi, mitä EU:n pitäisi tehdä turvapaikkakriisille:"Yksinkertaisia lääkkeitä ei ole" 4:29

Presidentti Niinistö sanoo, että Euroopan tulee löytää ratkaisu turvapaikkaongelmaan, vaikka se ei olekaan helppoa. 

EU ja Suomi tukevat Kreikkaa Turkin ja Kreikan välisessä pakolaistilanteessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Euroopan pitää keksiä keinot turvapaikkaongelman ratkaisemiseksi, vaikka helppoja vaihtoehtoja ei ole.

– Olemme Euroopassa totuuden hetken edessä katsomassa tilannetta, että miten se nyt selvitetään ja miten jatkossa toimitaan. Yksinkertaisia lääkkeitä ei ole, Niinistö kommentoi asiaa MTV Uutisille Panssariprikaatin tarkastuksessa Parolannummella Hattulassa.

– Niin paljon kuin hyvää haluamme edistää ja puhua sen puolesta, käytännössä nähdään, että tilanteet ovat aika ongelmallisia.

Tilanne Turkin ja Kreikan rajalla kiristyi voimakkaasti sen jälkeen, kun Turkki ilmoitti, että maiden välinen raja on auki. Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä on sen jälkeen pyrkinyt rajalle arviolta 12 000. Kreikka puolestaan on pitänyt rajaa suljettuna.

"Erdogan ei ole turhaan matkalla Moskovaan"

Venäjän presidentti Vladimir Putinin on määrä tavata Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan huomenna. Presidentit keskustelevat tapaamisessa Syyrian tilanteesta. Erdogan on sanonut toivovansa, että keskustelut poikivat tulitauon Idlibiin Luoteis-Syyriassa.

Niinistö suhtautuu toiveikkaasti tapaamiseen.

– Minulla on tunne, ettei Erdogan ole turhaan matkalla Moskovaan.  

Lue myös:

    Uusimmat