Postin uudella toimitusjohtajalla on urakka edessään – imago pitää pelastaa ja asiakkaat voittaa takaisin vaikean syksyn jälkeen: "Teemme nyt kaikkemme"

5:40

Vaikeuksissa vellonut Posti Group sai tänään virallisesti uuden toimitusjohtajan.

Turkka Kuusisto on hoitanut tehtävää väliaikaisesti lokakuusta lähtien. Kuusisto nimitettiin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi Heikki Malisen eron jälkeen. 

Nyt Kuusisto astuu virkaan lakkosyksyn jälkimaininkien ja tämän hetken jakeluongelmien keskellä.

Postilla on uusittu strategia, joka pohjautuu paketti ja verkkokauppa- sekä logistiikkaliiketoiminnan kasvuun mutta myös perinteisten postipalveluiden ylläpitoon.

– Haluamme pitää äärimmäisen hyvän huolen näistä perinteisistä postipalveluista, jotka ovat vielä tärkeä kivijalka ja tukijalka Postille ja meidän asiakkaille alkaneella vuosikymmenellä, Kuusisto kertoo. 

Imago ja luottamus koetuksella

Viime syksyn vaikeudet heikensivät Postin imagoa ja luottamusta. Kuusiston mukaan asian korjaamiseen vaaditaan paljon työtä.

 – Teemme nyt kaikkemme, jos vielä on joitain asiakkaita, jotka lakon jäljiltä eivät meidän palveluita käytä tai ovat sitä vähentäneet. 

Kuusisto toivoo, että tulevaisuudessa Posti pystyisi palaamaan normaaliin toimintaan ja asiakkaiden luottamus saataisiin takaisin. 

Uutta kohti

Myös Posti joutuu sopeutumaan markkinoiden muutokseen.

 – Posti lähtee seuraavaksi eteenpäin ja toteuttamaan sitä haastetta joka meillä tulevaisuudessa ilman muuta on. Meillä on paljon mahdollisuuksia. Verkkokauppa, logistiikka, perinteiset postipalvelut, Posti Groupin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola summaa. 

– Meidän täytyy pitää huolta siitä, että kaikki jotka tätä työtä tekevät, ovat innolla mukana, Pohjola toivoo. 

Muutosta varten tarvitaan kuitenkin kaikkien 20 000 postilaisen yhteistyötä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja