Postin uuden toimitusjohtajan palkka putosi vajaaseen puoleen Malisen tienesteistä – silti lähes 40 000 euroa kuussa

Turkka Kuusisto on Postin uusi toimitusjohtaja – hallituksella kovat vaatimukset:"Odotamme, että Posti kehittyy strategian mukaisesti" 5:40

Valtionyhtiö Postin uudelle toimitusjohtajalle Turkka Kuusistolle maksetaan 37 500 euron kiinteää kuukausipalkkaa, yhtiö kertoo verkkosivuillaan. Edeltäjän, eli Heikki Malisen palkat ja palkkiot olivat noin 82 000 euroa kuukaudessa.

Peruspalkan lisäksi Turkka Kuusisto voi kartuttaa tienestejään bonuksilla, sillä hän kuuluu Postin lyhyen ja pitkän aikavälin kannustinjärjestelmiin.

Kuusiston irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Jos Posti irtisanoo Kuusiston ilman syytä, hänelle maksetaan irtisanomisajan palkan lisäksi kuuden kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus. Kuusistolla ei ole lisäeläkettä.

Ennen toimitusjohtajan pestiään Kuusisto toimi Postin paketti- ja verkkokauppayksikön johtajana vuodesta 2019 ja postipalveluiden johtajana vuosina 2016–2018. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 325 000 euroa vuonna 2018.

Aiemmin Kuusisto toimi muun muassa perintäyhtiö Lindorffin Suomen-toimitusjohtajana.

Postin uuden toimitusjohtajan tienestit kalpenevat hänen edeltäjänsä Heikki Malisen ansioiden rinnalla. Malisen palkat ja palkkiot kohosivat vuonna 2018 yhteensä 988 000 euroon, eli hänen ansionsa olivat keskimäärin noin 82 000 euroa kuukaudessa. Malinen erosi Postin toimitusjohtajan paikalta viime syksynä hänen palkkioistaan nousseen kohun jälkeen.

Posti julkistaa viime vuoden palkka- ja palkkioselvityksensä myöhemmin keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat