Postin poikkeusjärjestelyt ovat onnistuneet – lähes kaikki posti on saatu käsiteltyä lakosta huolimatta

Postilaiset lakkoilevat, kun 700 työntekijän palkkaa ollaan alentamassa enimmäillään 2:07
Postilaiset lakkoilevat, kun 700 työntekijän palkkaa ollaan alentamassa.

Valtaosa postista on saatu käsiteltyä poikkeusjärjestelyin lakoista huolimatta, Postista kerrotaan.

Tilannetta arvioidaan jatkuvasti ja arviot vaikutuksista täsmentyvät.

– Poikkeusjärjestelymme ovat onnistuneet, ja tällä hetkellä lähes kaikki lähetykset ovat jo perillä tai matkalla postinsaajille. Hyvin pieni määrä paketteja, kirjeitä ja lehtiä saattaa viivästyä vuorokauden, kertoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja tiedotteessa.

Eilisestä jakelusta viivästyneitä mainoksia jaettiin tänään tiistaina. Myös pieniä määriä kirjeitä ja lehtiä siirtyi eilisestä tälle päivälle.

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakot eivät vaikuta. Lakot eivät koske myöskään Postin palvelupisteitä eivätkä rahti- tai varastopalveluja. Lakon ulkopuolelle on rajattu myös kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät.

Lakkoja on käynnissä Postin lajittelua tekevissä työpaikoissa Vantaalla, Liedossa, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa.

Lakko jatkuu vielä huomenna

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU aloitti työtaistelun jakelun ja käsittelyn tehtävissä sunnuntai-iltana vastalauseena Postin aikeille siirtää työntekijöitä Teollisuusliiton ja Medialiiton työehtosopimukseen.

Liiton mukaan siirto aiheuttaa työntekijöille 30–50 prosentin ansionalennukset ja lukuisia muita heikennyksiä työehtoihin.

PAU on ilmoittanut lakkojen jatkuvan huomenna, ja niiden on määrä päättyä keskiviikkona puoliltaöin. Postin mukaan työtaistelutoimet ovat  

Lue myös:

    Uusimmat