Posti jakoi potkuja henkilöstölle ja siirtää töitä Tallinnaan – toimitusjohtaja tahkosi viime vuonna yli 80 000 euroa kuukaudessa

Postin tulevaisuus - miten posti pärjää 6:48
Katso video: Posti vastaa ammattiliiton kritiikkiin.

Valtionyhtiö Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen teki viime vuonna ennätystilin.

Postin Groupin palkka- ja palkkioselvityksen mukaan Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, eli kuukausitasolle jaettuna yli 82 000 euroa.

Summassa oli 610 924 euron kokonaispalkka, 82 607 euron lyhyen aikavälin bonus sekä 294 234 euron pitkän aikavälin kannustin.

Ennätussuuret palkat ja palkkiot

Malisen palkat ja palkkiot olivat huomattavasti enemmän kuin kertaakaan aiemmin sen jälkeen, kun hän aloitti yhtiön johdossa vuonna 2012.

Vuonna 2017 Malisen palkat ja palkkiot olivat yhteensä reilut 780 000 euroa ja vuonna 2016 vajaat 670 000 euroa.

Sitä aiempina vuosina Malisen palkat ja palkkiot Posti Groupista ja sitä edeltäneestä Itellasta ovat jääneet alle 600 000 euron.

Posti siirtää palvelukeskuksen töitä Tallinnaan

Viime viikolla nousi uutisiin, että Posti aikoo siirtää palvelukeskuksensa töitä Suomesta Tallinnaan ja irtisanoo Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä toimivasta palvelukeskuksesta 23 henkilöä.

– Onko tämä suomalaisten työntekijöiden tulevaisuus? Meidät lähetetään Suomen rajojen ulkopuolelle tekemään työtä ties millä työsuhteen ehdoilla, kunhan yritykset saavat kustannuksiaan laskemaan, sanoi Postin toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg.

Posti on Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan valmistellut siirtoa Tallinnaan kaikessa hiljaisuudessa ilmeisesti jo pidempään.

Posti sai kritiikkiä jo muutama vuosi sitten töiden siirtämisestä ulkomaille. Tuolloin oli kyse tunnistamattomien osoitetietojen käsittelystä eli videokoodauksesta Hollannin postin yrityksen kautta Filippiineillä.

Postin hallinnon monia toimintoja koskeneet yt-neuvottelut päättyivät viime keskiviikkona. Posti irtisanoo enintään 59 henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat