Mainos

Porvoolaisen huoltoaseman piiritystilanne lauennut

Porvoolaisen huoltoaseman piiritystilanne on lauennut. Poliisi on pidättänyt aamulla huoltoasemalle linnoittautuneen miehen.

Näsin huoltoasemalle Porvoossa linnoittautunut mies on pidätetty. Poliisi piiritti Esson asemaa usean tunnin ajan, ja räjähdysvaaran vuoksi alue oli eristetty liikenteeltä noin puolen kilometrin säteeltä.

Porvoolainen vuonna 1961 syntynyt mies oli aseistautunut katkaistulla haulikolla, mutta poliisi ei löytänyt huoltoasemalta räjähteitä. Tilanne raukesi vasta poliisin haavoitettua miestä jalkaan.

Tilanne sai alkunsa kolmen aikoihin aamuyöllä Epoosta, missä mies pakotti töistä tulossa olleen bussikuskin aseella uhaten autoonsa ja otti tämän panttivangikseen. Matkalla Porvooseen mies törmäsi kahteen eri poliisipartioon ja ampui näitä kohden useita laukauksia.

-Kun poliisipartio tuli vastaan, mies pysäytti partion ja pyysi tupakkaa. Poliisit yrittivät noudattaa pyyntöä siinä kuitenkaan onnistumatta, ja tässä vaiheessa mies ampui yhden laukauksen kohti poliiseja, toteaa komisario Jalo Jokinen Porvoon poliisista.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut välikohtauksessa.

Näsin huoltoasemalla mies piti hetken aikaa panttivankinaan autonkuljettajan lisäksi neljää mutta sivullista sekä aseman myyjää. Nämä pääsivät kuitenkin pakenemaan pian paikalta.

-Kuljettaja pääsi autoineen pakenemaan, kuten myös sitten nämä asiakkaat, jolloin alkoi tämä piiritystilanne, kertoo komisario Jokinen.

Tapauksen ainoa uhri oli miestä taltuttamaan päästetty poliisikoira, jonka mies ampui haulikollaan.

Poliisi oli koko piirityksen ajan puhelimitse neuvotteluyhteydessä miehen kanssa. Poliisin mukaan tämä käyttäytyi varsin itsetuhoisesti. Mies myös uhkasi räjäyttää huoltoaseman. Miehellä ei kuitenkaan ollut hallussaan räjähteitä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.